Així ho ha assegurat el president d'aquesta comunitat, Ahmed Balghouch, que s'ha mostrat esperançat amb el nou escenari i ha reconegut que hi ha hagut un canvi d'actitud per part de l'executiu local. "Abans estava enrocat però ara s'està obrint i nosaltres també", ha subratllat. Fonts municipals han confirmat que existeixen negociacions, tot i que no han revelat el contingut de les mateixes. Amb tot, el govern local han remarcat que la voluntat és poder avançar per arribar a un acord el mes aviat possible.
La possible solució que segons el president d'Al Huda, Ahmed Balghouch, està sobre la taula es basa en una permuta que suposaria intercanviar el local de l'avinguda Badalona per uns terrenys del polígon industrial de La Farinera. "Ens han fet aquesta proposta a través d'un mediador però encara no tenim cap document per escrit", ha comentat Balghouch que ha indicat que la voluntat de la comunitat és valorar aquesta opció que a priori veuen amb molt bons ulls.
.jpg)
Ahmed Balghouch, president de la comunitat Al Huda, a Mollet Foto: ACN / Norma Vidal
"Nosaltres des del primer dia vam dir a l'Ajuntament que si no l'interessava que estiguéssim en aquest local de l'avinguda Badalona busqués un altre lloc que fos adequat”, comenta el president d'Al Huda que considera que el consistori "s'havia enrocat amb la idea que la comunitat havia d'anar a l'antiga fàbrica Lefa al polígon de Can Prat", un extrem que Al Huda no ha acceptat mai. "Ara s'estan obrint i nosaltres també. El local ha estat quatre anys tancat i ens han de recompensar tot el temps perdut. Si l'Ajuntament posa la seva voluntat per solucionar el conflicte la comunitat també ho farà", ha insistit.
En aquesta línia demana al govern local que respecti la comunitat islàmica i tracti els seus membres igual que a la resta d'entitats de la ciutat. "En el conflicte pel centre de culte a vegades em sentit que això no es complia", lamenta Balghouch que afirma que l'objectiu ara és mirar cap el futur per arribar a un acord.
Quatre anys tancat
La polèmica al voltant de la nova mesquita es remunta a l'any 2013 quan Al Huda va adquirir un local de lloguer amb opció a compra a l'avinguda de Badalona de Mollet del Vallès per fer-hi un centre de culte més gran, ja que l'actual, ubicat al carrer Sant Ramon, no és suficient per cobrir les necessitats de les prop de 300 persones que conformen l'entitat. El col·lectiu va iniciar unes obres que van comportar el tancament del local per ordre de l'Ajuntament per manca de permís municipal. Al Huda va presentar un recurs en contra del consistori que el jutge va acabar desestimant per un defecte de forma. Aquell mateix any el consistori va aprovar una modificació del planejament urbanístic que prohibia els usos religiosos per a nous equipaments al centre del municipi.
Sense llicència
Balghouch ha explicat que Al Huda segueix sense disposar de la llicència d'obres necessària per poder obrir el local de l'avinguda Badalona com a centre cultural. "Tenim l'informe previ del pla de seguretat que cal però encara estem esperant la llicència", comenta el president que assegura que aquesta seria una altra opció en cas que l'acord de la permuta no prosperés.
"Com la normativa urbanística no permet que utilitzem aquest espai com a mesquita la nostra idea és destinar-lo a activitats culturals, fer-hi reunions, xerrades i sessions formatives i deixar la seu antiga del carrer Sant Ramon com a centre de culte", assenyala.
Per la seva banda, el govern local ha confirmat que s'estan duent a terme negociacions per tractar de trobar una solució satisfactòria per a les dues parts. L'executiu confia que les converses puguin concretar-se en els propers mesos i que el conflicte s'acabi desencallant.