L’Obra Social ”la Caixa” ha obert la convocatòria avui de 30 beques de postdoctorat en el marc del programa Junior Leader, que compta amb un pressupost de 18,3 milions d'euros. La fundació ha explicat en un comunicat que vol "apostar pel talent i l’excel·lència entre els investigadors" i donar l’oportunitat als investigadors "més brillants" d’accedir a les millors universitats i centres de recerca de l'Estat. Aquestes beques tenen una durada de 36 mesos i cobreixen el salari i els costos de la recerca. A més, també ofereixen ajuts per al trasllat i l’habitatge, i una subvenció específica per a investigadors amb fills. La dotació màxima de la beca se situa en 305.700 euros per als tres anys.
En total, s’ofereixen 30 beques, que es distribueixen en dos subprogrames. D'una banda, hi ha 20 beques incoming, dirigides a investigadors que hagin residit o treballat a Espanya durant menys de 12 mesos en els últims tres anys. Aquests investigadors hauran de dur a terme la seva recerca en un centre o una unitat amb el distintiu d’excel·lència Severo Ochoa o María de Maeztu. D'altra banda, també es concedeixen 10 beques retaining, dirigides a investigadors que hagin residit o treballat a Espanya durant més de 12 mesos en els últims tres anys. En aquest cas, els investigadors podran escollir qualsevol centre de recerca o universitat del territori espanyol.
Els investigadors que vulguin presentar la seva candidatura per participar en el procés de selecció de la convocatòria poden fer-ho al web de l’Obra Social ”la Caixa” fins al 2 d'octubre. El programa de beques de ”la Caixa” és un dels més importants entre les iniciatives impulsades per entitats privades. La inversió de ”la Caixa” feta en la convocatòria del 2017 ha estat de 18,3 milions d’euros, i el pressupost acumulat des del principi del programa ja supera els 218,9 milions d’euros. L’Obra Social preveu triplicar el pressupost dedicat als programes de recerca, fins a assolir els 95,4 milions d’euros el 2019. Una de les grans línies d’actuació en aquest àmbit és la formació de joves científics d’alt potencial, mitjançant el programa de beques vinculat a centres de referència a escala internacional.
A més de les beques Junior Leader ”la Caixa”, l’entitat disposa d’altres tipus de beques, com les beques de postgrau a l’estranger. Concretament, es convoquen 120 per donar l’oportunitat a estudiants espanyols de cursar estudis de postgrau en universitats d’Europa, Amèrica del Nord (Estats Units i el Canadà) i la zona d’Àsia-Pacífic (Austràlia, la Xina, Singapur, el Japó, l’Índia i Corea del Sud). Aquestes beques tenen una durada màxima de dos anys i estan obertes a qualsevol disciplina.
Una altra disciplina són les beques de doctorat. L'Obra Social convoca 20 beques perquè estudiants espanyols cursin estudis de doctorat en una universitat o un centre de recerca de l'Estat. Aquests ajuts tenen una durada màxima de tres anys i estan dirigits a qualsevol àrea del coneixement. Finalment, les beques INPhINIT tenen l'objectiu d’atraure el talent científic internacional i per això convoca 57 beques per fer el doctorat en centres i unitats de recerca acreditats amb els segells d’excel·lència Severo Ochoa i María de Maeztu, com també als instituts de recerca sanitària Carles III. Aquest programa està dirigit a estudiants de totes les nacionalitats en les àrees de ciències de la salut i de la vida, tecnologia, física, enginyeria i matemàtiques.
Societat
L’Obra Social «la Caixa» convoca 30 noves beques de postdoctorat
El programa de beques "Junior Leader" pretén atraure els millors investigadors internacionals i nacionals
ARA A PORTADA
Publicat el 25 d’agost de 2017 a les 11:50
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest divendres 4 d'abril: nuvolositat per acabar la setmana
-
Societat Un nou estudi revela per què hi ha persones que són esquerranes
-
Societat El sindicat IAC-CATAC reclama "retribucions dignes" per al Personal d'Administració i Serveis d'Educació
-
Societat Catalunya en xarxa: iniciatives que connecten territoris i persones
-
Societat Alerten del repunt de casos de silicosi, una malaltia respiratòria incurable