L'origen del borrissol que es fa al melic (sobretot dels homes)

La vellositat d'aquesta zona contribueix a arrossegar petites fibres tèxtils cap a la cavitat

Publicat el 17 de febrer de 2024 a les 14:53
Els homes acostumen a ser més pilosos que les dones, i per això són més propensos a produir borrissol al melic. Aquesta és una de les conclusions que va determinar el doctor Karl Kruszelnicki de la Universitat de Sidney en un treball de camp que va portar a terme a principis dels 2000 a partir d'una sèrie d'enquestes.

Aquest estudi concloïa que les boletes que s'allotgen al melic tenen uns patrons productius similars. La fricció dels pèls de la panxa amb el teixit de la roba i el moviment al llarg del dia van conduint gradualment les fibres tèxtils fins al melic on acaben allotjant-se i formant les típiques boletes.

Els borrissols estan formats, bàsicament, per restes de teixit, pell morta i pèls. Cal dir que com més nova és la peça de roba, més borrissol se'n deriva. Així mateix, el color de la boleta tèxtil guarda relació directa amb la peça de roba que es porta al tors.

Un altre estudi, en aquest cas del químic atòmic Georg Steinhauser, de la Universitat Tecnològica de Viena, va xifrar el pes mitjà del borrissol en 1,82 mil·ligrams, tot i que en alguns casos gairebé es doblava aquesta xifra superant els 3 mil·ligrams. El científic va analitzar fins a 503 mostres del seu propi melic.

[plantillavirals]