Ja es coneix el millor xuixo del món d'aquest 2025. La victòria ha estat per la Pastisseria Trias de Santa Coloma de Farners en la cinquena edició del Concurs Mundial del Xuixo que s'ha celebrat aquest dissabte al restaurant la Rosaleda de Girona. La decisió l'han pres un jurat de professionals que han hagut de triar entre 25 propostes diferents de tot el país.
Com és habitual, el grup d'experts ha hagut de valorar factors com el sabor del fregit o de la crema, la qualitat dels productes, la cocció tant per dins com per fora o la massa. La Pastisseria Trias ha recollit el premi tot apuntant que, malgrat que va néixer el 1908, fa menys de sis mesos que es dediquen a fer aquest dolç.
La pastisseria Trias agafa el relleu del guanyador de l'any passat, que va ser la pastisseria Triomf del Poblenou de Barcelona. Altres guanyadors del certamen han estat la pastisseria Juhè de l'Escala el 2022, la Fleca Pa Artesà del Vallès, amb diferents establiments a l'àrea de Barcelona, el 2020, i la pastisseria Padrés de Banyoles el 2018.