Seguir una dieta equilibrada és fonamental per evitar problemes de salut. I això inclou combinar vegetals, fruites, cereals, llegums i proteïnes -carn, peix i ous-. A la planxa, al forn o fins i tot a la barbacoa, el peix és molt versàtil, però cal saber-lo cuinar per evitar fer malbé el producte.
Per animar la gent a consumir-ne, el creador de contingut José María Sánchez, peixater amb més de 25 anys d'experiència, ha compartit a les xarxes socials trucs per aprendre a cuinar el peix correctament. "El peix és fàcil de cuinar, però si no vas amb compte pot sortir sec i trencar el sabor", comença assegurant al vídeo en què dona quatre consells.
El primer és molt senzill i utilitza una màxima que també s'ha de respectar quan es cuina carn. El peix mai s'ha de cuinar fred: "Mai acabat de sortir de la nevera. Deixa'l uns 15 minuts a temperatura ambient", aconsella l'expert. Això ajudarà que la peça es cuini de manera uniforme i mantingui un interior sucós.
En segon lloc, el professional fa referència al marinat. "Posar-li una mica d'oli d'oliva verge extra, sal i pebre hores abans de cuinar-lo el manté sucós i li afegeix molt sabor", explica. Ara bé, es pot fer un marinat al gust amb altres herbes aromàtiques o espècies, segons la recepta que vulguem preparar.
Punt número tres, també referent a la temperatura. Però en aquest cas a la del forn o la planxa en què el vulguem cuinar. És ideal, segons detalla, cuinar el peix a foc mitjà, sense cops de calor extrems. "Així la calor es distribueix de manera uniforme", afirma. Un consell especialment útil per a peces grans, ja que amb el foc a tota potència podria quedar el peix cru per l'interior i massa fet a l'exterior.
Finalment, el quart consell que dona Sánchez té relació amb el temps de cocció. Això és, cuinar-lo el temps just, que depèn completament de la mida i el tipus de peix que cuinem. "Jo quan faig un peix, per exemple, al forn, miro que l'ull estigui blanc, l'aleta de sota surti fàcilment i amb la forquilla es desprengui la carn fàcilment", explica.