Avís contundent d'un tecnòleg d'aliments sobre els tàpers de pasta i arròs

L'especialista explica que hi ha un bacteri que genera toxines en aquests aliments, motiu pel qual demana no emmagatzemar-los més de 24 hores

  • Un plat de pasta amb tomàquet fregit
Publicat el 14 d’abril de 2025 a les 11:26

La immediatesa de la vida quotidiana ens fa recórrer als tàpers. Un dels clàssics és guardar arròs o pasta que ens pot haver sobrat del cap de setmana, o bé que preferim per tenir durant la setmana. Doncs bé, es tracta d'una tècnica no tan segura com pot semblar.

Així ho ha advertit Mario Sánchez Rosagro, tecnòleg d'aliments i divulgador a les xarxes socials conegut com a @sefifoord. En un pòdcast anomenat Impactantes, que presenten professionals de medicina, ha explicat que la pasta i l'arròs es pot guardar a la nevera, com a màxim, 24 hores.

L'especialista admet que, si menges aquests aliments passat un dia, el més probable és que no tinguis cap problema. Ara bé, apunta que es tracta de minimitzar riscos. I és que el principal inconvenient és la presència d'un bacteri anomenat Bacillus cereus que genera toxines perilloses.

Aquest bacteri resisteix a les altes temperatures de cocció i forma una mena d'escut protector que li permet mantenir-se latent en el producte i reviure quan l'hidratem. És per aquest motiu que la recomanació és emmagatzemar l'arròs i la pasta un temps màxim de 24 hores i refrigerat de manera adequada.