La clau d'una alimentació positiva per a l'organisme és que la dieta sigui equilibrada i compti amb una àmplia diversitat de productes. Ara bé, hi ha una sèrie d'aliments bàsics que tothom té al cap quan es parla de vincular-los a la salut. Doncs un especialista no hi està del tot d'acord.
Qui ho explica és el cardiòleg José Abellán, que fa divulgació sobre salut a través de les xarxes socials i els seus continguts són seguits per prop de mig milió de persones a Instagram. En una publicació recent, l'especialista comenta quatre aliments considerats sans, però que poden arribar a ser perjudicials si es consumeixen en excés.
Ous
En primer lloc, explica que els ous tenen un alt contingut en nutrients, però que alguns estudis apunten que el seu consum habitual pot augmentar el risc de patir malalties cardiovasculars.
Vi
És un clàssic dir que una copeta de vi habitualment pot millorar la salut del cor. Bé, doncs també cal tenir en compte que l'alcohol és tòxic per al cor i pot incrementar el risc de patir arrítmies o insuficiència cardíaca.
Llet
La llet és una bona font de nutrients, però el consum excessiu també té implicacions negatives per al cos. Alguns estudis apunten que l'ús d'alternatives vegetals pot reduir el risc d'infart en comparació a l'efecte dels greixos lactis.
Carn vermella
És possiblement l'aliment que genera una menor sorpresa. La carn vermella sempre està en el punt de mira perquè diversos estudis l'han vinculat amb les possibilitats de patir certs tipus de càncer i problemes cardiovasculars.