Tot i que el terme superaliment no està sostingut per la ciència, s'empra per referir-se a aquells aliments que proporcionen múltiples beneficis per a la salut. És el cas del vinagre de sidra de poma, que el doctor Eric Berg ha recomanat al seu canal de Youtube per regular els nivells de sucre a la sang.
Si bé, ha explicat que, perquè l'efecte sigui important, cal prendre'n entre les 21:00 hores i les 23:00 hores, ja que el seu àcid acètic té un efecte antiglucèmic "molt potent" que ajuda a regular tot el menjar ingerit durant el dia. En aquest sentit, recomana diluir-lo en un got d'aigua i prendre'l amb canyeta, ja que pot danyar l'esmalt de les dents.
I és que els nivells elevats de sucre es donen principalment en persones amb diabetis davant la manca d'insulina, però una mala dieta o determinats factors ambientals en poden afavorir l'aparició en la població sana. Alguns dels símptomes més comuns són la sequedat a la boca i la sensació constant de set, així com la visió borrosa, la pell seca i les ganes d'anar al lavabo de manera repetida.