No és cap novetat que la carn de pollastre és una de les més consumides del món. El preu i el sabor són alguns dels motius de pes que valoren els consumidors, i a banda també és un tipus de carn plenament recomanada pels seus beneficis per a la salut. La varietat de formes i receptes en les quals s'adapta també és un factor important. Però d'igual rellevància, com en tots els aliments, és saber com conservar-lo.
En primer lloc, el que cal tenir en compte sempre és la data de caducitat i, si realment ja s'ha sobrepassat, la carn s'ha de tirar a les escombraries. Però no només això. Si es perceben senyals de descomposició, tant fa la data, no és recomanable menjar el pollastre. Això es pot detectar si la carn té color gris o verd o si fa mala olor.
Congelador: recomanació de sis mesos
En tot cas, moltes persones opten per congelar el pollastre només acabat de comprar per poder aprofitar-lo per diverses setmanes. Ara bé, tot i que no es fa malbé, és recomanable que es cuini i es consumeixi en els següents sis mesos. D'aquesta manera s'evitarà que la carn perdi sabor i que la textura també perdi qualitat.
Nevera: tres o quatre dies
Diferent és la recomanació amb els aliments fets a partir de pollastre i que es guarden a la nevera. Són aquells precuinats o sobres d'un àpat que s'aprofiten per un altre dia. En primer lloc, el que caldrà fer és desar-los en recipients nets i segellats que evitin l'entrada de bacteris i mantinguin el producte aïllat del fred i les olors de la nevera.
A partir de llavors, tal com detalla el Departament d'Agricultura dels Estats Units, només poden passar tres o quatre dies fins que no siguin recomanables per al consum. Això fa referència a productes com els nuggets, les hamburgueses, l'amanida de pollastre o les sobres d'un pollastre a l'ast, per exemple.