Tres tipus de marisc que afavoreixen l'aparició de colesterol dolent

Molts d'aquests productes són una bona font d'omega-3 i proteïnes d'alta qualitat, però d'altres no són tan sans

Diferents tipus de marisc
Diferents tipus de marisc | Pexels
Redacció
24 de desembre de 2024, 17:18
Actualitzat: 17:18h

Un dels aliments estrella, sobretot a la nit de Nadal o a la nit de Cap d'Any, és el marisc. Si bé sol ser un producte car, moltes persones opten per no mirar la cartera i decidir optar per un sopar amb tots els luxes per celebrar les festes.

Ara bé, a qui li interessi cuidar la seva dieta, també en plena celebració, ha de tenir en compte que no tots els tipus de mariscs tenen els mateixos efectes per a la salut. Molts són una bona font d'omega-3 i proteïnes d'alta qualitat, però d'altres no són tan sans pel contingut en colesterol.

Les gambes, els llagostins i els calamars, tres dels mariscs estrella dels àpats nadalencs, tenen un alt contingut en colesterol. Els comptes són molt clars: cadascun d'aquests aliments conté entre 150 i 200 mil·ligrams de colesterol per cada 100 grams. En el cas concret del calamar o el pop aquesta xifra fins i tot pot ascendir a 260 mil·ligrams.

Així doncs, si es vol menjar marisc per Nadal hi ha altres alternatives menys perjudicials per al colesterol. És el cas de les cloïsses, els musclos o les ostres, que contenen entre 50 i 80 mil·ligrams per cada 100 grams, unes quantitats més assumibles per qui té el colesterol alt o per qui pateix problemes cardiovasculars.