Menjar aquest fruit sec millora la finor de la pell estimulant el col·lagen

El col·lagen es genera de forma natural però comença a disminuir a partir dels vint-i-cinc anys, un tipus d'aliment fomenta mantenir-lo

  • Fruits secs, en una imatge d'arxiu -
Publicat el 03 de maig de 2025 a les 16:34
Actualitzat el 03 de maig de 2025 a les 16:37

Col·lagen és una paraula cada vegada més repetida en els últims anys. És una proteïna present de forma natural a la pell, encara que a partir dels 25 anys, els experts adverteixen que comença a disminuir. Diversos aliments aporten col·lagen, però per sobre de tots, els fruits secs.

Responsable de la fermesa i elasticitat de la pell (entre moltes altres coses), el col·lagen ha de ser reposat al cos a través de l'alimentació, sent els lactis, fruites cítriques com la taronja o el kiwi, llegums, pastanagues, alvocats, l'ou, peix blau, carns magres i el pollastre essencials perquè el col·lagen torni a produir-se de forma natural.

Ara bé, una altra font de col·lagen són els fruits secs. Qualsevol n'aporta, però especialment ho fan els festucs. Perquè tenen glicina, prolina i lisina, tres aminoàcids fonamentals per generar col·lagen. A més de ser rics en àcids grassos omega-3, un antioxidant responsable de conservar el col·lagen a l'organisme

Pel que fa als fruits secs que menys col·lagen aporten són les nous, les avellanes i les nous de macadàmia. Tots tres són escassos en els aminoàcids esmentats.