El xef José Andrés comparteix el seu aperitiu preferit: es prepara en un minut

El cuiner premiat amb la medalla al mèrit dels Estats Units revela què li agrada menjar a les terrasses dels bars

El xef José Andrés, en una imatge d'arxiu
El xef José Andrés, en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Mieres
Redacció
26 de gener de 2025, 16:54

Els millors cuiners del món tenen molts secrets que valen molts diners, però de tant en tant en revelen algun. Ara, ha estat el xef José Andrés, amb restaurants per tot el món i premiat recentment amb la Freedom Medal, la màxima distinció civil dels Estats Units de la mà del ja expresident Joe Biden, qui ha compartit quin és el seu aperitiu preferit i com es prepara.

Es tracta d'un aperitiu molt senzill i comú, però que es pot millorar amb alguns detalls d'alta cuina. Estem parlant dels musclos en escabetx amb patates fregides, que proporciona una barreja de gustos "molt interessant", assegura Andrés.

@chefjoseandres

Mejillones en escabeche with potato chips is one of my favorite tapas! But people, make sure you save the juice to pour on any left over chips, it’s like liquid gold! #tinnedfish#mejillonesenescabeche#mejillones

♬ original sound - José Andrés

S'obté a partir d'una base de musclos al vapor, als que s'afegeix una salsa amb oli d'oliva, vinagre i espècies com all, llorer i pebre vermell. Si es vol preparar a casa, Andrés recomana fer un llit de patates fregides i afegir directament uns musclos en escabetx en llauna, ja que l'alta cuina no sempre és inaccessible.