És temps de carxofes. Aquesta hortalissa, moltes vegades infravalorada, és gustosa, econòmica, molt fàcil de preparar i perfecte per solucionar-nos un sopar. A més, es pot cuinar de diverses maneres, i totes queden bones. Al forn, bullides, arrebossades, dins una truita... El seu gust l'associem directament amb el fred, i és que la seva pròpia constitució (feta a capes) ja l'ajuda a suportar el fred.
Una de les crítiques que se li fa a la carxofa és que pot tenir poc gust. En aquest sentit, la xef Ada Parellada ha explicat al programa El Balcó de SER Catalunya un truc per amplificar el gust amb un ingredient que tothom té a casa: l'aigua.
Tal com explica, just després de menjar-nos un cor de carxofa ens hem de beure un got d'aigua. Això amplifica "fins al doble" el gust que notem a la boca. "Això és perquè la carxofa és el producte que té més sabor i menys aroma. Tot el contrari que la tòfona, que és el que té més aroma i menys sabor", explica la xef.
I una segona recomanació: no prendre-les amb vi. Tal com explica, el vi oculta tot el gust que pot tenir la carxofa.