PP, PSC i CSQEP censuren la crema de fotos a la marxa de l'esquerra independentista

Els populars adverteixen Puigdemont que revalidarà la presidència amb els vots dels que "defensen que la cultura del país és que els encaputxats cremin símbols"

El portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, en roda de premsa.
El portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, en roda de premsa. | ACN
13 de setembre de 2016, 18:38
Actualitzat: 19:28h
La CUP es queda sola defensant que la crema de fotos del rei Felip VI, banderes espanyoles i franceses o pàgines de la Consitució forma part de la llibertat d'expressió. Els partits de l'oposició que aquest dimarts han valorat la polèmica al Parlament han censurat, amb més o menys contundència, els polèmics fets que es van donar a la manifestació de l'esquerra indepedentista per la Diada i que ara la Fiscalia ha anunciat que pensa investigar

"El nostre model de país no és aquell en el qual es cremen símbols i s'ofenen les institucions", ha etzibat el portaveu adjunt del PP al Parlament, Santi Rodríguez, que ha lamentat les "reaccions violentes" que, segons ell, s'alimenten des de l'esquerra independentista. El dirigent popular ha advertit que Junts pel Sí ha d'estar especialment preocupat per aquesta actitud que avala el seu soci prioritari: la CUP. "D'aquí a pocs dies Puigdemont revalidarà la presidència amb els vots d'aquells que defensen que la cultura del país és que els encaputxats cremin els símbols que ens representen a tots", ha sentenciat.

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha assegurat que a "ningú agrada" veure com es cremen llibres, banderes o retrats. "Els símbols s'han de respectar i són de tots més enllà de l'opinió que cadascú pugui tenir sobre ells", ha dit. El secretari tercer de la Mesa i diputat de Catalunya Sí que es Pot, Joan Josep Nuet, s'ha limitat a afirmar, ras i curt: "Mai m'ha agradat cremar massa coses".