
El Consell Comarcal del Solsonès acollí, ahir dimarts 25 de febrer, el Seminari permanent en TIC per a la formació de persones adultes SETICPA. El Seminari permanent en TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i TAC (Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement) és una activitat formativa amb caràcter permanent que va destinat als coordinadors i responsables de les aules d'informàtica dels centres públics de formació de persones adultes de Catalunya.
Després de la presentació del president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, l’inspector referent de la formació d’Educació d’Adults a la Catalunya Central, Josep Sauló, inicià la jornada. Al llarg de la seva intervenció destacà que els docents tenen dues tasques importants a realitzar, una és la formació contínua, una necessitat, un dret i una obligació per tal de tenir els elements necessaris per realitzar correctament la seva feina. I per una altra banda, les tecnologies de la informació, han passat de ser un element a integrar a la formació, a formar part en l’actualitat en una eïna diària amb la qual es conviu.
Els docents de les diferents centres de Catalunya que assistíren a la jornada, reberen formació a través del taller de portafolis, el taller sobre aplicacions de Google Drive, infografies, el convertidor de vídeo en línia, el marcador social, i el disseny de currículums personals. Cal remarcar la importància i el caràcter permanent d'aquest seminaris atès que els assistents no ho fan fet a títol personal sinó com a representants del claustre del seu centre al qual han de transmetre i difondre la formació rebuda de manera sistemàtica i explícita.
L’objectiu del seminari és el de proporcionar assessorament pedagògic amb l'ús curricular de les tecnologies a l’aula, especialment amb les tecnologies emprades per a la millora dels aprenentatges de l’alumnat d’educació d’adults., potenciar el desenvolupament dels projectes curriculars dels centres i la integració educativa de la tecnologia de la informació, la comunicació, l’aprenentatge i el coneixement, conèixer i difondre l'ús del programari lliure i les aplicacions de l’anomenada web 2.0, especialment les eines col·laboratives, crear una comunitat de dinamització i intercanvi d'informació i d'experiències entre centres/aules i presentar materials curriculars, programes i documentació diversa.