A la XXXVI edició, s’han celebrat els 30 anys de la geganta Bruta. L’efemèride ha impulsat a fer una renovació del ball i presentar-ne un de nou, que ha tingut gran acceptació.

La Festa va arrancar divendres amb la Nit del Constantí i la Constantifarra, un dels nous actes per consolidar la primera nit de la Festa. La nova aposta va venir acompanyada del cap de cartell el grup valència, La Fúmiga que va presentar i iniciar la nova gira 2025, L’Estiu d’Austràlia, amb gairebé totes les entrades venudes. La beguda de la festa és una de les altres novetats.

Pels més matiners i enfocats a un públic infantil, aquesta edició es va reforçar el carnaval infantil del dissabte amb la creació de La Llordereta amb el pregó, ballets i concert dels Atrapasomnis, guanyadors dels premis ARC a millor artista de Públic Familiar i millor disc per a públic familiar als Premis Enderrock 2024.

Un dels plats forts de la Festa del Brut i la Bruta és l’esperat pregó del dissabte a la tarda, que aquest any, va ser a càrrec de l’actriu Albeni Aranda. Després del primer aniversari de l’enllaç amb el Solsonès es conviden un convidats d’honor de la comarca veïna a assistir a la festa, ells són Cèsar i Cleopatra de la IESSO. Després de fer un tour per Torà i van treure tots els draps bruts toranesos.

L’acte central de la festa va comptar amb la presència de la Directora General de Cultura Popular, Carol Duran.

La festa té el seu origen en l’antiga festa de la Llordera, una celebració popular de Torà, que es duia a terme el Dijous Gras, anomenat també Llarder o Llordera. Aquesta antiga celebració està documentada, almenys, des de mitjans del segle XVIII. La festa manté els fets més característics del seu origen, fent que la tradició i la cultura en siguin els trets més destacats.