Minyons Escoltes i Guies reclama polítiques de joventut sensibles a la seva realitat associativa

Més de 800 joves voluntaris d’arreu de Catalunya han assistit aquest cap de setmana a l’Assemblea General de l’associació a Manresa

Publicat el 20 de novembre de 2016 a les 22:05
Actualitzat el 20 de novembre de 2016 a les 22:11

L'entitat reclama polítiques de joventut sensibles a la seva realitat associativa i protecció en el desenvolupament de les seves activitats.
A l’Assemblea s’ha escollit el reusenc Jaume Agustí com a secretari general.


Manresa, 20 de novembre de 2016. El Teatre Kursaal de Manresa ha acollit aquest diumenge més de 800 joves participants en l’Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), el principal espai de decisió dels caps (monitors) voluntaris i voluntàries que formen part de l'associació arreu del país.

Com a punt de trobada més important en el calendari anual de l'associació, l'Assemblea ha servit per reclamar polítiques de joventut sensibles a la seva realitat associativa i la defensa de les seves activitats. “Davant de les grans dificultats i incerteses amb què ens hem trobat a l’hora d’adaptar-nos a les noves normatives que afecten directament l’activitat de la nostra entitat, demanem a les administracions que ens en facilitin el compliment i que protegeixin les nostres activitats, que duem a terme des de la gratuïtat, l’autenticitat, la convicció i el compromís”, han manifestat els comissaris generals de l’entitat, Núria Montanyà i Ignasi “Nani” Llobera.

A l’Assemblea s’han aprovat el Programa i el Pressupost de l’entitat per al curs 2016-2017, un curs que estarà marcat per la Jamborinada, la macrotrobada d’escoltes i guies més gran de Catalunya que se celebrarà el 29 i 30 d’abril a la ciutat de Tàrrega. Aquesta trobada que reunirà més d’11.000 infants i joves ha comptat amb un punt especial en l’ordre del dia de l’assemblea on s’han presentat l’estat dels preparatius de l’esdeveniment.

L’Assemblea ha escollit com a nou secretari general de la Taula Executiva (junta permanent) per als propers tres anys el reusenc Jaume Agustí. S’uneix a la resta de càrrecs de la Taula Executiva: la Núria Montanyà, comissària general (presidenta); l’Ignasi “Nani” Llobera, comissari general (president), l’Albert Sangrà, coordinador general de relacions; l’Ainhoa Huguet, secretaria general; la Marta Miarons, administradora general; i el Jordi Font, consiliari general.

En l'acte públic de l'Assemblea hi han intervingut la Directora General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Marta Vilalta, i l’Alcalde de Manresa, el Sr. Valentí Junyent. “Sabem que l'escoltisme és un motor de transformació social, a vegades silenciós i discret, però imprescindible”, ha manifestat Vilalta. “Els valors que us mouen als escoltes i guies són els que necessitem encomanar a la resta de la societat”, ha dit Junyent.

MEG celebra l’Assemblea cada any en una de les 8 demarcacions en què es divideix territorialment. La Demarcació de la Catalunya Central està formada per 18 agrupaments escoltes a les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i el Solsonès, amb més de 1.500 infants i joves i 350 voluntaris i voluntàries. Manresa compta amb 4 agrupaments educant infants i joves: l’AEiG Antoni Gaudí, l’AEiG Cavall Bernat, l’AEiG La Salut i el més antic d’ells, l’AEiG Cardenal Lluch, actiu des del 1951. 


Sobre Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants i joves a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal, per tal que esdevinguin persones actives, conscients i compromeses amb la societat.

Formen part de l’associació 15.000 infants i joves en més de 150 agrupaments arreu del país, amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’han trobat. Entre aquests hi ha més de 3.000 voluntaris i voluntàries que fan de caps, formadors o responsables associatius.

L’escoltisme és un moviment educatiu juvenil internacional que, des del voluntariat, educa infants i joves en la participació democràtica i el compromís cívic, amb la natura com a espai idoni per a l’aprenentatge. Amb més de 100 anys d’història, 45 milions de membres arreu del món i presència en 160 països, és el moviment educatiu juvenil més nombrós del planeta.