L'Ajuntament d'Hostalric aprova un pressupost de 3.817.000 euros pel 2016

El pressupost ha rebut el vot favorable per unanimitat de tots els grups del consistori: CiU, ERC i IC-Verds

Redacció
03 de febrer del 2016
Actualitzat el 04 de febrer a les 8:51h
Sessió plenària a Hostalric.
Sessió plenària a Hostalric. | Aj. Hostalric

Sessió plenària a Hostalric. Foto: Aj. Hostalric


El ple de l'Ajuntament d'Hostalric ha aprovat dilluns d'aquesta setmana el pressupost municipal per al 2016. La proposta ha tingut el vist-i-plau unànime de tots els grups representats en el consistori: CiU, ERC i IC-Verds. El capítol d'inversions contempla una partida de 528.000 euros, essent la més destacada la dels treballs de la primera fase del projecte d'adequació, senyalització i protecció del camí obert de la fortalesa i del recorregut entre el pati del cos de guàrdia i les naus polivalents del castell d’Hostalric. Per aquesta actuació hi ha una partida de 258.055 euros. Aquestes obres consistiran en l'arranjament del ferm i la instal·lació d'enllumenat.

Enguany es destina una partida de 40.000 euros als pressupostos participatius, una quantitat que és un 30 per cent superior als diners que es van destinar l'any 2015. El procés de pressupostos participatius proposarà als veïns i veïnes de la vila diferents àmbits d'accions concretes que es prioritzaran a partir del seu vot. Les votacions dels ciutadans està previst fer-les abans de l'estiu i l'execució de les propostes més votades es farà durant el segon semestre d’aquest any.

L'alcalde d'Hostalric, Josep Frias, ha qualificat aquest pressupost de continuïsta i ha afegit que "a l'hora de confeccionar el pressupost 2016 hem tingut una mica més de marge ja que els últims anys hem pogut anar amortitzant el deute i per tant el marge net per invertir va en augment. També és un pressupost amb un vessant social important".

Els grups de l'oposició han explicat durant el ple que el vot favorable als pressupostos ha estat gràcies al bon tarannà de l'equip de govern, que tot i tenir majoria absoluta, ha obert negociacions abans de portar-los al ple, la qual cosa els ha permès poder introduir alguns elements.