Riells i Viabrea inaugura la plaça i el parc 1 d'octubre

L'acte s'ha fet en record als fets ocorreguts el dia que es va votar el referèndum d'autodeterminació a Catalunya l'1 d'octubre de l'any pass

Inauguració del parc i la plaça de l'1 d'octubre de Riells i Viabrea
Inauguració del parc i la plaça de l'1 d'octubre de Riells i Viabrea | @AjuntamentRiV
Redacció
21 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:27h
"Aquesta plaça 1 d'octubre representa, per a tots els vilatans i vilatanes de Riells i Viabrea un testimoni permanent del coratge i dignitat amb què el Poble de Catalunya defensà i aconseguí realitzar el Referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017, malgrat tota la repressió exercida per l'Estat espanyol". Aquest és el text que es pot llegir en la placa descoberta aquest diumenge i que dona el nom a la plaça i al parc 1 d'octubre estrenat a Riells i Viabrea. L'Ajuntament no ha volgut deixar en l'oblit els fets ocorreguts i, amb aquesta intenció, es va aprovar en un ple municipal celebrat el 26 de març amb deu vots favorables i un en contra atorgar els noms de plaça 1 d'octubre i parc 1 d'octubre a un espai públics del poble.

Es tracta de la plaça que hi ha davant l'Escoleta del municipi, situada entre la confluència de l'avinguda Selva, el carrer Barcelona i l'avinguda Moreneta. L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot; Eduardo Reyes, expresident de Súmate; Mònica Palacín i París, diputada al Parlament per ERC; Bea Talegón, periodista; David Fernàndez, vicepresident del Cercle Català de Negocis; Manel Bueno, vicepresident de Súmate; Arantxa Ureta, membre del secretariat nacional de l'ANC; Narcís Clara, diputat al Parlament de Catalunya; Francesc Ribera, músic, regidor i 2n tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Berga i Laura Masvidal, muller del conseller empresonat Joaquim Forn, entre d'altres.
 
Aquest acte de memòria i reivindicació ha servit també per donar el tret de sortida a la Festa Primavera Republicana. Un esdeveniment organitzat conjuntament amb l'ANC de Riells i Viabrea i el CDR de Riells, Gualba i la Batllòria. Al programa d'activitats hi ha previst una marxa de gegants i capgrossos, tertúlies i debats polítics, arrossada popular amb una sobretaula d'experiències polítiques, concerts, jocs infantils, rocòdrom, tirolina i molt més.
 

Plaça que dona nom a la plaça 1 d'octubre de Riells i Viabrea Foto: @AjuntamentRiV


 
 
 
Arxivat a