Aturades a Magneti Marelli de Llinars del Vallès pel trasllat al Marroc de maquinària i projectes productius

El comitè d'empresa de la multinacional italiana del sector de l'automòbil ha convocat protestes indefinides dues hores per cada torn per evitar la deslocalització

Publicat el 05 d’octubre de 2020 a les 11:49
Actualitzat el 05 d’octubre de 2020 a les 18:03
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WnkCBbyKfQQ[/youtube]

Els treballadors de la planta de Magneti Marelli de Llinars del Vallès amb 443 empleats han començat un seguit de mobilitzacions i aturades de la producció de dues hores per cada torn de manera indefinida amb la finalitat d'evitar el trasllat de maquinària i de projectes productius a la planta que la multinacional italiana, dedicada al sector auxiliar de l'automòbil, disposa al Marroc. La direcció de Marelli Espanya, va comunicar el passat 3 de setembre al comitè d'empresa que s'emporten a la fàbrica del grup a Tànger un nou producte que hauria de començar a produir-se enguany i sis màquines d'injecció més una altra de metal·litzat.

Davant d'aquesta situació es va obrir un procés assembleari per a explicar als treballadors la gravetat de la situació, considerant aquesta fugida de màquines i producte com una deslocalització en tota regla. Per aquest motiu, s'han convocat les aturades intermitents  "per fer entrar en raó l'empresa i evitar la deslocalització i assegurar la viabilitat i futur de la planta així com els llocs de treball de tots els empleats de la planta de Llinars del Vallès".

Amb l'anunci de la convocatòria de vaga, l'empresa va demanar obrir un calendari de reunions i suspendre temporalment la vaga, per a tractar d'arribar a un acord. "Després de dues setmanes de negociació i amb la convocatòria de vaga suspesa temporalment no s'ha arribat a cap acord", segons ha comunicat a NacióBaixMontseny el comitè d'empresa. Damunt la taula hi continua havent el trasllat del nou i avantguardista producte que s'havia de fabricar a Llinars del Vallès així com de la major part de la maquinària anunciada.També s'ha plantejat el desmantellament del departament d'I+D així com un excedent de personal molt significatiu.

Amb tot això, el comitè entén que la situació actual proposada per l'empresa és encara pitjor que el plantejament inicial, perquè consideren que desfer-se del departament de recerca així com l'anunci del sobrant de personal és tot el contrari al pretès a l'inici de la negociació "És l'inici de la deslocalització", es remarca des del comitè.
 

Treballadors de Magneti Marelli en protesta per la deslocalització de l'empresa Foto: Jordi Purtí