
Entre aquest d'agost i el proper mes de setembre es portarà a terme a Santa Maria de Palautordera les visites als 80 establiments alimenmtaris del municipi amb l'objectiu de mantenir actualitzada la classificació dels comerços del sector, en funció del risc sanitari. També es visitaran els nous negocis dedicats a l'alimentació oberts recentment.
Segons que s'informa des de l'Ajuntament, el risc sanitari depèn, per una banda, del tipus d’activitat i del volum de producció o venda i, per altra banda, de les instal·lacions, de les bones pràctiques de manipulació d’aliments i dels autocontrols sanitaris que es portin a terme. L’establiment alimentari, un cop feta la inspecció sanitària i analitzades les dades, obté una puntuació que serveix per establir la freqüència en que caldrà realitzar les inspeccions.
L'any 2011, l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera conjuntament amb Diputació de Barcelona van iniciar una campanya de classificació dels establiments alimentaris del municipi en funció del risc sanitari, on també es va informar i orientar sobre els requisits sanitaris que s’han de respectar per garantir una bona qualitat higiènica dels productes que s’elaboren o venen.