El Gremi de Pastissers de Barcelona preveu vendre aquesta Castanyada uns 11 milions de panellets artesans. La xifra consolida aquest dolç com a rei de la festa, que no es veu tocada per la irrupció d'altres costums vinculats al Halloween. Entre els favorits hi destaquen els de pinyons per sobre de tot, acompanyat dels de coco i els de xocolata. No obstant, la creativitat dels pastissers ha dut a crear variants com els de ratafia amb músic o els de praliné, però també d'altres amb formes de fantasma o carbassa. Pel que fa als ingredients, no s'ha experimentat un encariment de productes com l'ametlla o el pinyó, motiu pel qual no es preveu una pujada del cost del panellet. El gremi estima que cadafamília hi invertirà entre 20 i 22 euros.
"La clau és la composició, és un panellet que està fet amb ametlla, ous i sucre, res més, no hi cap el moniato, la patata o l'aigua que podem trobar, potser, en algunes elaboracions industrials", assenyala el president del Gremi de Pastissers de Barcelona, Miquel Zaguirre. Una altra característica és el tipus d'elements que s'hi afegeixen: "Tenim fruits secs com el pinyó del Montseny, l'ametlla Marcona de Tarragona o les nous de Girona i Lleida. Llavors, els fem servir per fer productes de millor qualitat", assenyala Zaguirre.