Un pastís de formatge de la Pastisseria Sant Llehí de Sant Antoni de Vilamajor primer premi al Lactium de Vic

«Saborós, de textura perfecta, torrat homogeni, bona galeta i una cosa innovadora», segons el jurat

Lactium 2023
Lactium 2023 | Adrià Costa Rifà
Nació
24 d'abril del 2023
Actualitzat a les 15:04h

Aquesta creació de la pastisseria Sant Llehi de Sant Antoni de Vilamajor és la guanyadora del primer premi al Millor Pastís de Formatge Artesà Català que s'ha decidit en el marc de l'últim Lactium.

El cheese cake de la foto combina en una sola peça el Tou del Mujal de vaca de Cal music formatgeria, mascarpone i formatge crema. També ous ecològics del Montseny, nata de can Bordoi, sucre, maizena i esmicolat de base.

"Saborós, de textura perfecta, torrat homogeni, bona galeta i una cosa innovadora", segons el jurat integrat, entre altres, per Joan Cake, Lluc Crusellas, David Gil i Saray Ruiz.

Un premi al qual han optat en aquesta primera edició 19 participants entre pastisseries i restaurants de tota Catalunya. El requisit indispensable per a participar era que cada pastís de formatge inclogués almenys un 20% d'un formatge artesà català.

Les caps d'obrador de la Pastisseria Sant Llehi van reconèixer en recollir el premi, en nom dels seus propietaris, que per a aconseguir el pastís de formatge premiat van fer nombroses proves amb diferents formatges artesans catalans, abans d'inclinar-se pel de cabra de Cal Music Formatgeria.
 

Pastís de formatge de la Pastisseria Sant Llehí de Sant Antoni de Vilamajor premiat al Lactium 2023 Foto: @gastronomistas