La Muussegada no marxa de vacances: petit tast estival en el marc de l'Olvan Viu

L'Ajuntament també ha programat tres concerts i un taller de ratafia, i estrenarà un documental sobre l'incendi de 1994

Sebastià Prat, Pau Pla i Martí Orriols han presentat l'agenda estival d'Olvan
Sebastià Prat, Pau Pla i Martí Orriols han presentat l'agenda estival d'Olvan | M. C.
27 de juny del 2024
Actualitzat a les 18:35h

El cicle d'activitats d'estiu Olvan Viu arrenca la seva agenda del 2024 aquest divendres, 28 de juny, amb una versió inèdita de la Muussegada. I és que la Fira de la Vedella Autòctona de Catalunya viurà un tast estival que s'ha incorporat al programa del certamen del municipi berguedà, amb un vespre i nit a la fresca, degustant vedella de proximitat. A més, el programa s'estendrà al juliol, amb concerts, un taller i la projecció d'un documental sobre l'incendi de 1994.

Els responsables d'oferir els millors plats de vedella aquest divendres seran el xef del restaurant La Barana de Berga (El noi de Tona), i els responsables de la foodtruck Sal i Pebre. El cuiner prepararà, en un showcooking a la plaça Sant Sebastià, tres talls de vedella de Raça Bruna dels Pirineus, els quals es podran degustar. I, seguidament, es proposa un sopar d'hamburgueses amb les elaboracions de Sal i Pebre. Es tracta, doncs, d'una versió "més fresca" de la Muussegada, tal com ha posat en relleu el gerent de la Februpi, Martí Orriols, que incideix que aquestes accions tenen l'objectiu de "portar el consum de vedella de proximitat d'una manera lúdica i agradable". Però si hi ha un tret característic de les nits de l'Olvan Viu és la música. Per aquest motiu, divendres s'acompanyarà el sopar d'hamburgueses amb un concert d'Elena i Joan.

Així, aprofitant l'avinentesa d'aquest tast de la Mussegada, l'Ajuntament d'Olvan ha volgut anunciar els primers noms confirmats per la pròxima edició de la mostra, que se celebrarà el darrer cap de setmana de novembre. Tal com ha confirmat el regidor de Festes, Pau Pla, enguany formaran part de la fira la cuinera Maria Nicolau, el pagès olvanès David Casaponsa (que ha format part del format televisiu El Tros), i el Càtering de les Alzines.

Tornant a l'agenda de l'Olvan Viu, la pròxima aturada serà el 5 de juliol, dia que es projectarà el documental produït pel consistori sobre el devastador incendi que va assotar el Baix Berguedà l'any 1994 i que "recull les vivències de gent del poble", tal com ha exposat el regidor. La cloenda de l'estrena serà amb el concert de Marcel Tuyet. El cicle farà una pausa la segona setmana de juliol, ja que l'activitat lúdica i festiva es traslladarà a Cal Rosal, on celebraran la seva Festa Major de l'11 al 14 de juliol. Així, l'últim dia en l'agenda olvanesa serà 19 de juliol, quan es durà a terme un taller de ratafia amb la Bauma de les Deveses i l'actuació de Guim Tuson.

Amb tot, l'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat, ha puntualitzat que el criteri de l'Ajuntament a l'hora de programar el cicle estival ha estat "la proximitat, per fer un cicle cultural coherent, però sobretot, reforçant molt la part comunitària i allò que té a veure amb la realitat del nostre municipi: la pagesia i la ramaderia; la nostàlgia dels focs; i la tradició popular". 

Arxivat a