El bon temps i l'afluència de gent acompanyen la Fira del Bolet de Vilada

L'alcaldessa del municipi afirma que les novetats d'enguany es repetiran de cara a l'any que ve

Publicat el 12 d’octubre de 2015 a les 18:50
Actualitzat el 12 d’octubre de 2015 a les 19:07

Safates de rovellons. Foto: Adrià Costa


El bon temps que ha fet aquest diumenge i la quantitat de gent que ha omplert el Berguedà durant aquests tres dies de pont han assegurat que Vilada pogués penjar el cartell de complet a la Fira del Bolet. En aquesta, hi han passat centenars de persones, i segons l'alcaldessa, Montserrat Badia, ha tingut més participació que mai.

"Els turistes han respost molt bé", ha assegurat. En aquest sentit, ha afirmat que, en alguns moments, la gran quantitat de gent que omplia places i carrers no s'havia vist mai en una festa del bolet, motiu pel qual l'Ajuntament de Vilada està "molt content" i espera poder tornar a repetir aquesta experiència de cara a l'any que ve.

Durant la fira, una de les activitats que ha tingut més bona acollida ha estat la incorporació dels tastos de bolets amb botifarra maridats amb vins i caves del Penedès. Això és així, ha explicat Badia, gràcies a la col·laboració de Santa Fe del Penedès, un poble agermanat amb el municipi berguedà, que s'ha bolcat en la celebració de la festa. A més, la bona sintonia amb els comerços i restaurants ha afavorit la despesa al poble, i també ha funcionat molt bé la repartició de tiquets per a tastos gratuïts, si es feia una despesa mínima de tres euros als establiments del poble. 

"De cara a properes edicions, tenim intenció de continuar-ho fent", ha explicat Badia a NacióBerguedà. A més, aquesta també ha remarcat la bona acollida del premi 'Quins bolets!' que s'ha entregat al xef Miquel Màrquez, i que ha comptat amb el consens de tothom. 

En conjunt, un cap de setmana d'èxit al Berguedà, amb una gran quantitat de turistes a bona part dels municipis, i un temps que ha deixat amb un bon regust de boca durant tres dies que, per a molts, han estat marcats pel descans, la gastronomia i la natura.