La cultura vinícola s'estableix al Berguedà en un BdeGust ple i assolellat

La novena edició de la mostra gastronòmica i vitivinícola porta 11 cellers a la Font del Balç i un ambient agradable | Els organitzadors consideren que els objectius s'han complert

Publicat el 19 de juny de 2016 a les 20:40
Actualitzat el 19 de juny de 2016 a les 20:45
Des que la BdeGust va començar al Berguedà, ara fa nou anys, la cultura vitivinícola i el plaer de descobrir nous vins i noves denominacions d'origen s'ha convertit en una cita obligada cada mes de juny a la comarca. Una mostra que cada any s'engrandeix, agafa fama i s'omple de gent i que enguany, esquivant les males previsions meteorològiques del cap de setmana, ha gaudit d'un diumenge radiant i de temperatures plaents a la Font del Balç. 

Com sempre, el BdeGust ha portat en aquest paratge proper a Gironella més d'un miler de persones, que han pogut degustar, a un preu mòdic, més d'una vintena de vins diferents, de fins a 11 cellers de diverses denominacions d'origen de Catalunya. Entre aquests, la majoria nous, han destacat La Vinyeta, de l'Empordà, o el Celler Vinyas d'Empremta, que elabora vins entre el Berguedà i el Bages, i que han sorprès per la qualitat. En el cas del primer, habitual en aquesta mostra, en determinats moments es podia veure una llarga filera de gent per provar els seus vins. 
 

Un dels estands de vins amb més èxit a la BdeGust, La Vinyeta Foto: Aida Morales.


"El que volem és portar la qualitat", ha explicat a NacióBerguedà Karina Behar, una de les organitzadores del BdeGust i membre de l'Associació Cultural de la Font del Balç. Per això, ha remarcat, s'han intentat portar cellers de tot tipus i d'arreu de Catalunya, i que tot això flueixi amb el menjar i l'ambientació que aporta la música. Enguany, entre diversos estands d'embotits o pastisseria, també s'han pogut tastar les tapes del Restaurant Niu Nou de Bagà, que ha sorprès el públic amb degustacions curioses i creatives. 

A més, ha destacat Behar, el plaer d'escoltar bona música amb una copa de vi, cervesa o cava, fa que l'ambient sigui "totalment agradable". En el seu conjunt, la màxima finalitat del BdeGust, ha dit, que és "passar una bona estona i que tothom pugui gaudir". 

Espais adjacents

A banda de poder degustar vins, caves, vermuts o cerveses, i provar les múltiples tapes que organitzaven els estands d'alimentació, alguns privilegiats han pogut participar en el maridatge de vins i formatges que han ofert Laia Pont i Marc Martin. Enguany aquest s'ha realitzat en un petit envelat al costat de la mostra, on s'ha viscut un guiatge de luxe a través del món del formatge i del vi. 
 

Maridatge de vins amb formatges a la BdeGust Foto: Aida Morales.


A la tarda també s'ha pogut gaudir d'un tast de vi a cegues a càrrec de la sommelier Sílvia Culell, i durant tot el dia, de l'ambient musical ofert pel grup WOM, Dj Zero i Astrio. 

Bones vibracions

Tant el públic assistent, que ha rotat de matí i tarda i ha estat variat, fins als mateixos paradistes i propietaris de cellers, han fet una valoració molt positiva de la fira. En aquest sentit, Behar ha assegurat que els cellers han finalitzat "contents", ja que a banda d'oferir una gran quantitat de tasts durant tot el dia, també han venut força ampolles.

Els viticultors que s'hi han pogut trobar són el Celler Vinyas d'Empremta; Fargas Fargas, Heredat Oller del Mas, Can Serra del Exibis i Sanmartí de la DO Pla de Bages; Vins de Pedra de la DO Conca de Barberà; Comalats, de la DO Costers del Segre; La Vinyeta, de l'Empordà; Capçanes, de Montsant; Castellet, del Priorat; Altavins de la Terra Alta, i els caves Gran Sativa i Mas Oliver. A més, també s'ha pogut degustar la cervesa artesana Gatgraz, i gaudir dels artesans elaboradors de Formatges Blancafort, Formatges Mas d'Eroles, Cal Rafilat, Ca l'Armenter, Forn El Cruixent i la Botiga degustació Gotim.
 

BdeGust aquest diumenge al migdia Foto: Aida Morales.

 

Una dona fent una degustació gastronòmica a l'estand del Niu Nou de Bagà a la BdeGust Foto: Aida Morales.

 

Vista de la mostra gastronòmic i vitivinícola de la BdeGust Foto: Aida Morales.