El PSC torna a l'alcaldia de Bagà amb Lluís Casas al capdavant

Urbici Malagarriga s'estrena a l'Ajuntament de Cercs insistint en «preservar el mediambient» i per implementar «un model basat en la transparència»

18 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:53h
Joan Oña, alcalde sortint, li entrega la vara al nou alcalde de Bagà, Lluís Casas
Joan Oña, alcalde sortint, li entrega la vara al nou alcalde de Bagà, Lluís Casas | Cedida
El Partit Socialista ha recuperat l'alcaldia de Bagà. Ho ha fet a través de Lluís Casas, que aquest darrer mandat ja ha estat regidor, amb diferents funcions. I és que, si bé inicialment va ser part de l'equip de govern, en coalició amb ERC, van sortir-ne al cap d'uns mesos per passar a l'oposició, amb escissions i una majoria a la minoria els darrers compassos del mandat. Ara bé, amb la seva tasca de fiscalització del govern s'ha guanyat la confiança dels veïns i veïnes, ja que es va imposar a les eleccions.

En el ple d'investidura, Casas ha comptat amb els vots favorables del seu grup i també els de Bagà Endavant, malgrat que els independents no formaran part del govern. Ha estat un gest per permetre la investidura, que en tot cas, excepte un pacte poc probable entre els dos grups minoritaris, tenia ja un guanyador anunciat
 
I, com anècdota, els ruixats d'ahir a la tarda, puntualment forts en algunes zones de l'Alt Berguedà, ja van requerir les primeres mobilitzacions de l'estrenat alcalde a la vila. Formen part del nou Ajuntament de Bagà: Lluís CasasFrancisco MaldonadoPablo SamperLourdes SánchezIris Cáceres, de Compromís per Bagà (PSC); Joan OñaPilar Grille, Marc Camps i Sheila Manzano, de XBagà (ERC); i Pep LlamasEster Berenguer, de l'agrupació d'electors Bagà Endavant.
 

Nous colors s'obren camí a Cercs

A Cercs, ha tingut lloc un canvi històric al consistori. La coalició entre els independents Som Cercs i Tots Fem Cercs (ERC) ha trencat l'hegemonia convergent, sota les sigles de CiU primer i de Junts després, i del fins ara batlle del municipi, Jesús Calderer. El nou alcalde és Urbici Malagarriga, membre de la Plataforma Anti-incineradora de Cercs, que s'estrena en política. "Es pot dir que partim de zero, perquè excepte el Jordi Riera, som tots novells", ha reconegut Malagarriga, que assevera que el nou equip de govern "tenim ganes de fer coses".

El primer gran objectiu de l'estrenat Ajuntament de Cercs és fer front "a la gran espasa mediambiental que tenim a sobre", és a dir, el futur de l'antiga Central Tèrmica, assenyalant que "intentarem que, o no es faci res, o donar-li una altra sortida". I és que la principal preocupació del grup és "cuidar el medi ambient". En tot cas, Malagarriga assenyala que "la nostra intenció és no tocar el que ja funciona", i a més, volen implementar una nova manera de fer: "el nostre model de gestió es basarà en la transparència", incideix.

D'aquesta manera, el nou Ajuntament de Cercs el conformen: Urbici MalagarrigaEsteve RipollLaia Castillo, de Som Cercs; Jordi RieraJordà Prat, de Tots Fem Cercs; Jesús CaldererAna Isabel RodríguezXavier Serra, de Junts; i German Sánchez, d'Independents per Cercs.
 

El nou equip de govern de l'Ajuntament de Cercs, encapçalat per Urbici Malagarriga Foto: Cedida