Urbici Malagarriga serà nomenat alcalde de Cercs aquest dissabte

Les candidatures de Som Cercs i Tots Fem Cercs han arribat a un acord per governar en coalició i enviar a l'oposició a Jesús Calderer, batlle des del 2015

Redacció
15 de juny del 2023
Actualitzat a les 9:51h
El candidat a l'alcaldia de Som Cercs i futur batlle, Urbici Malagarriga
El candidat a l'alcaldia de Som Cercs i futur batlle, Urbici Malagarriga | Lídia López
L'agrupació independent Som Cercs, i la formació Tots Fem Cercs (adscrita a ERC) han acordat engegar un govern de coalició a partir d'aquest dissabte, dia de celebració del Ple d'investidura, on nomenaran alcalde Urbici Malagarriga. El municipi berguedà farà un canvi de color al plenari després d'anys de governs de CiU i Junts, i envia el fins ara batlle (al càrrec des del 2015), Jesús Calderer, a l'oposició.

Tot i que Som Cercs i Junts empatessin en regidors, els independents van sumar més vots: 241 i 227 respectivament. Així, compten amb tres representants cadascun. Per la seva banda, Tots Fem Cercs, encapçalada per Jordi Riera, va sumar dos regidors (132 vots) i clou el consistori el cap de llista d'Independents per Cercs, German Sánchez. D'aquesta manera, tenint en compte que la majoria se situa en els cinc regidors, la coalició de Som Cercs i Tots Fem Cercs suma per fer realitat aquest nou govern al municipi.

"En les eleccions municipals del 28 de maig, va quedar palès que els habitants de Cercs apostaven per un canvi en el model de gestió municipal de les darreres legislatures", han apuntat a través d'un comunicat les candidatures, que assenyalen que "vam entendre el missatge que la població va fer, i per això hem treballat les darreres setmanes per fer efectiva la veu de la majoria d'electors".

D'aquesta manera, Malagarriga, Riera i la resta de regidors electes afirmen que "apostem per un govern fort, estable, transparent i participatiu", a banda que també vol mantenir "respecte per al medi ambient" i que sigui "de tothom, i amb responsabilitat per afrontar totes les dificultats que puguin sorgir, però amb la il·lusió de fer un municipi millor".

 

És la primera vegada que Urbici Malagarriga i que la candidatura de Som Cercs es presentava als comicis. Membre de la Plataforma Anti-incineradora de Cercs, l'agrupació independent es va comprometre a fer èmfasi en l'ecologia i la sostenibilitat, i a actuar de forma urgent i decidida en equipaments locals com l'Abocador de Merolla i la Central Tèrmica de Cercs.