Junts per Berga presenta una moció per combatre la multireincidència

La formació turquesa situa especialment la inseguretat al Barri Vell i a les cases disseminades de les urbanitzacions de la capital berguedana

Nació
26 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:55h
Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla de la Policia Local de Berga
Imatge d'arxiu d'un cotxe patrulla de la Policia Local de Berga | Lídia López
Junts per Berga portarà al plenari del mes de març una moció per combatre la multireincidència a la ciutat "davant del creixement de la inseguretat ciutadana". El grup municipal assegura que es tracta d'una pràctica que "ha anat en augment els últims temps" arreu de Catalunya i que, a la capital berguedana, "la situació ha anat en la mateixa línia". Tal com recullen, es tracta de la sisena preocupació de la ciutadania de Catalunya, segons el baròmetre d'opinió del Centre d'Estudis d'Opinió.

"A Berga, cada vegada s'hi produeixen més fets vandàlics i les mostres d'incivisme van en augment", assenyala la formació turquesa en un comunicat, que situa aquesta inseguretat "sobretot en el centre històric i amb els robatoris en cases disseminades de les urbanitzacions". Així mateix, Junts també fa referència a les ocupacions delinqüencials que "comporten faltes greus de civisme", i que al llarg del 2023 se'n van detectar més de 16. "Berga és una ciutat on tothom hi ha de tenir cabuda sempre que es compleixin les normes, perquè som un país de drets, però també de deures", emfatitzen des del grup, que reclamen que "hem de poder conviure i hem de poder estar segurs quan anem pel carrer".

D'aquesta manera, la moció de Junts manifesta "la necessitat de procedir a la reforma i adaptació del Codi Penal i la Llei Orgànica d'enjudiciament criminal", per tal de "fer front al fenomen de la multireincidència i la inseguretat ciutadana que comporta i es posi solució a aquests problemes estructurals de ciutat". El text també exigirà al Govern de la Generalitat que "elabori amb la màxima celeritat un estudi sobre els jutjats de Catalunya que, a causa de la sobrecàrrega d'actuacions que pateixen, han de fer front a retards que impossibiliten la gestió de la multireincidència adequadament", així com reivindicar-los que es dotin dels "recursos necessaris per a la seguretat dels ciutadans, però també per als cossos policials per al desenvolupament de les seves tasques". 

 
Arxivat a