Junts per Berga votarà a favor del pressupost municipal del 2024

L'equip de govern, que no suma majoria, s'assegura el vistiplau dels comptes incorporant el decàleg de propostes presentat per la formació turquesa

19 de març del 2024
Actualitzat a les 19:59h
Els quatre regidors de Junts per Berga, en una imatge d'arxiu
Els quatre regidors de Junts per Berga, en una imatge d'arxiu | Lídia López
Si no hi ha cap gir de guió de darrera hora, l'Ajuntament de Berga aprovarà els pressupostos municipals aquest dijous, 21 de març, en un ple extraordinari. La convocatòria de la sessió s'ha enviat a la vegada que Junts per Berga ha fet arribar als mitjans un comunicat on confirmava el seu vot favorable als comptes després d'acordar amb l'equip de govern -conformat per la CUP i ERC- incloure el decàleg de propostes elaborat per la formació turquesa.

Segons els regidors de Junts, encapçalats per qui va ser el seu alcaldable i actual cap de l'oposició, Ramon Caballé, les accions pactades responen a "diferents àmbits sectorials en què cal avançar més i que són fonamentals perquè la ciutat millori". La partida individual més destacable entre les accions posades sobre la taula de negociació per part del grup ha estat el projecte per fer arribar l'aigua a Queralt, que es dotarà amb 133.000 euros. Al novembre, quan els regidors Caballé i Clara Comellas van presentar la proposta, ja van emfatitzar que és indispensable garantir l'abastament, tant pel context de sequera com per la possible execució judicial de la pròxima sentència d'Inbergatur, i que pot suposar la recuperació de la possessió de l'hostatgeria, entre altres equipaments. En definitiva, un moviment per fer prosperar el conjunt del Santuari de Queralt.

També és rellevant l'acció en matèria de millora dels centres educatius: a la façana de l'Escola Santa Eulàlia (120.000 euros) i l'entrada de l'Escola de la Valldan (30.000 euros). En relació amb la via urbana, s'ha acordat destinar 20.000 euros a una campanya intensiva de neteja i per eliminar pintades i 25.000 a l'enjardinament i els parcs infantils. I pel que fa a l'Àrea d'Esports, s'ha pactat invertir 20.000 euros a la pista de tennis municipal i millorar el camp de Futbol 7 a través de la convocatòria del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC).

Pel que fa a la promoció econòmica, l'equip de govern i Junts han concordat destinar 25.000 euros per començar a desencallar algunes de les propostes que planteja l'associació de propietaris i empresaris del Polígon Industrial de la Valldan. A més, es reservaran 35.000 euros -durant quatre anys- en format de subvenció que es vincularà a l'aprovació de l'APEU, per implementar algunes de les accions que proposa el pla. Finalment, l'acord contempla 13.000 euros per fer realitat actuacions pel que fa a l'atenció a les persones, amb 6.000 euros per a implementar polítiques d'ocupació i 7.000 per a ajudes socials.

"Creiem que és un bon pressupost per Berga perquè defineix el que nosaltres considerem les tres R per avançar", destaca Ramon Caballé, que explica que això respon a: "Reciclar la política econòmica de l'equip de govern, perquè ara toca gastar menys i gastar millor; Reduir el dèficit de ciutat i fer un manteniment més eficient; i Reutilitzar projectes no executats de l'any 2023". 

Tot plegat, aquest vot favorable suposa que els comptes municipals puguin tirar endavant. I és que cal recordar que la coalició de govern no suma majoria, així que necessitaven suport per poder-los fer realitat. Per la seva banda, Berga Grup Independent ha convocat una roda de premsa per expressar-se respecte dels pressupostos aquesta tarda, mentre que el PSC de Berga no ha fet cap anunci al respecte, a hores d'ara.
 
Arxivat a