Arrenca a Berga la 3a Gastropirineus que acull 200 professionals d'arreu del país

El Sopar amb Estrelles d'aquest dilluns a la nit, que està elaborat per xefs de renom, comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra

Publicat el 25 de juny de 2018 a les 08:43
La Gastropirineus 2018 se celebra a Berga els dies 25 i 26 de juny i pretén mostrar les excel·lències gastronòmiques i agroalimentàries dels Pirineus.  En aquesta tercera edició es posarà l'accent en el potencial gastronòmic del Berguedà, situant-lo en la memòria de tots els assistents com a punt de referència i aconseguint mantenir en el temps el focus d'atenció sobre les possibilitats del sector. Les jornades han començat aquest matí amb una sessió inaugural de cuina en directe que ha comptat amb la participació d'Anna Lombardero i Remei Escolies del restaurant Els Roures (Castellar del Riu) i de Jordi Badia i Marcel Ribera del restaurant La Cabana (Berga).
 
Seran dos dies intensos de programació que reunirà en un mateix espai més de 200 professionals procedents de tot el territori català. A través dels seus cuiners i elaboradors es veuran representades a les jornades les comarques del Berguedà, l’Alt Urgell, la Cerdanya, la Val d'Aran, el Ripollès, la Garrotxa, el Bages, així com la demarcació de Lleida i Andorra. 
 
Gastropirineus 2018 oferirà més de 13 sessions de cuina en directe a càrrec de professionals de prestigi. Prendran el protagonisme de les sessions els cuiners del territori, alguns dels quals compten amb el reconeixement d'una estrella Michelin, com Francesc Rovira de la Fonda Xesc (Gombrèn,) Oriol Rovira d'Els Casals (Sagàs) i Sergi Fernández i Jaume Sebastian de l'Estany Clar (Cercs-Berga).  També hi participaran Carles Gaig del Restaurant Gaig (Barcelona), i Pere Arpa de Ca l'Arpa (Banyoles), ambdós també guardonats amb una estrella Michelin.
 
Sessions amb professionals de diversos indrets dels Pirineus, des dels més tradicionals, amb llarga trajectòria familiar, fins als que conformen el planter més jove de la cuina berguedana i per extensió pirinenca.
 
A la tercera edició del Gastropirineus també es podrà tastar el territori gràcies a les sessions de tast que s'hi han programat. Aquest dilluns 25, a dos quarts de 7 de la tarda el Tast de Vins d'Alçada, una degustació de vins de muntanya que permetrà apropar-se als vins dels cellers de la DO Costers del Segre. El tast serà guiat per la sumiller i enòloga Pilar Salillas. 
 
Demà dimarts 26 al matí, tindrà lloc un tast de formatges comentat per Laia Pont i Natàlia Nicolau, autores del llibre Formatges dels Pirineus. Les jornades tenen lloc a l'Hotel Berga Park. 
 
Gastropirineus, pretén ser un punt de trobada pels professionals del sector, però no s'oblida del públic local aficionat a la gastronomia, per això, el dimarts, un cop finalitzin les sessions per professionals, el focus d'activitat es traslladarà a la carpa del Passeig de la Indústria de Berga. Els assistents podran gaudir de la sessió magistral amb tast a càrrec de Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn, cuiner amb una estrella Michelin.
 
Sopar amb estrelles i amb la presència de Quim Torra
 
Com a acte destacat del programa cal mencionar el tradicional Sopar amb estrelles que forma part de la programació habitual de cada edició del Gastropirineus. Enguany, l'àpat tindrà lloc aquest dilluns 25 en el Restaurant l'Estany Clar de Cercs. Els comensals que podran gaudir del sopar gastronòmic podran tastar les propostes de Joel Castanyè, de La  Boscana; Sergi  Fernández  i  Jaume  Sebastian,  de  l'Estany  Clar;  Jordi  Juncà, de  Ca l'Enric, Francesc Rovira, de la Fonda Xesc i els cuiners d'Andorra, Carles Finch, de Can Manel, Sergi Vallès, d'Hotansa i Roger Biosca, de l'Hotel Isard. Un sopar que reuneix 4 estrelles Michelin del territori i que permetrà gaudir d'un àpat inoblidable. 
 
L'àpat comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra. Durant l'àpat s'homenatjarà a Dolors Boix, del Restaurant Castell de l'Areny en reconeixement a la trajectòria professional i l'enorme contribució a la Cuina del Berguedà.

Consulta el programa aquí sencer de Gastropirineus.