La porta del comerç de Cal Rosal acollirà aquest diumenge l'edició d'hivern del Mercat de Productors del Berguedà. Un projecte que va néixer el passat octubre del 2021 i que es vol consolidar al llarg del 2022, amb la celebració de 3 altres edicions per a cada estació: el 15 de maig, el 9 de juliol i el 30 d'octubre. L'objectiu és "posicionar i visualitzar els productes de la comarca a través dels seus productors, i desestacionalitzar l'espai comercial de Cal Rosal més enllà de la fira del Bolet, de manera que es puguin atraure visitants durant tot l'any", ha destacat l'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat, durant la presentació.
El certamen d'aquest cap de setmana, comptarà amb la participació de 13 productors (Formatges Blancafort, Peu de Roques, l'Escairador, Cerveses Grenyut, Formatges Cuirols, la Mel de l'Avi Joan, La Cooperativa Agrobotiga, Cal Pauet, Formatgeria la Rocatova i l'Aranyonet) i 12 parades, que mostraran productes com: llegums, formatges, mel, carns, embotits, cereals, cervesa, melmelades i olivades.
D'aquesta manera, es vol donar a conèixer, de la mà dels productors, la varietat d'aliments de quilòmetre 0 i de qualitat que ofereix la comarca. També es vol conscienciar els visitants dels beneficis que té l'aposta pel producte de proximitat, tant en l'àmbit ecològic com el de la salut. La idea és que en cada edició es mostrin els productes corresponents a l'època estacional, i, per tant, els productors variïn.
Per la seva banda, Lluís Vall, president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, ha explicat que com en l'edició passada, el mercat d'hivern contempla un conjunt d'activitats paral·leles per a crear xarxa entre els productors que hi participin, de manera que es puguin donar a conèixer "les complicacions i les necessitats que es troben a la comarca". De fet, el certamen ja preveu una jornada posterior en format de fòrum entre els participants per exposar les seves inquietuds. Vall també ha volgut destacar l'oportunitat que suposa pel visitant conèixer "pedagògicament" i "de primera mà" l'origen dels aliments i el seu productor.
[h3]Showcooking i tast de xai[/h3]
El mercat obrirà a partir de les 10 del matí i a banda de les parades, comptarà amb un conjunt d'activitats paral·leles. Entre les 11 i les 13 hores, es realitzarà una activitat infantil amb Joc Tradicional. A les 12.30 h, començarà el showcooking i tast d'un dels productes estrella de la comarca: el xai de Cal Pauet. La Cuina del Barbut en farà una elaboració especial. Per últim, entre les 13.30 i les 14.30 hores, hi haurà un vermut musical amb Laura Luceño.
Cal Rosal comptarà amb 4 edicions del Mercat de Productors del Berguedà durant el 2022
Aquest diumenge, se celebrarà el certamen d'hivern amb 13 productors d'arreu de la comarca, i amb l'objectiu de donar a conèixer l'origen del producte i crear xarxa entre els participants
Ara a portada
Publicat el 09 de març de 2022 a les 16:10