
Foto: Europa Press
Stephen Twining, fundador de 'Twinings' -el primer saló de te londinenc- afirma que el te posseeix propietats relaxants, antioxidants, reconstituents de grans beneficis per la salut, pel que és recomanable consumir-ne una porció cada dia.
El representant de la marca anglesa ha recordat que des de 2006, el te blanc i vermell s'ha tornat molt popular, principalment per ser una alternativa saludable per la neteja de l'organisme i la seva rehidratació. També ha aconsellat que el te no s'endolceixi, ja que fer-ho és "horrorós". Tot i així, ha mencionat que si es desitja, hauria de ser amb mel.
A més d'oferir molts sabors i aromes, el te es converteix en una de les begudes més consumides del món pels múltiples beneficis per la salut que té:
Contra la diabetis. Una investigació de la Universitat Heinrich-Heine (Alemanya) va mostrar que veure te freqüentment redueix en un 20% la possibilitat de desenvolupar diabetis de tipus 2. El te afavoreix i facilita les funcions digestives i l'absorció de la glucosa. Els resultats van ser complementats amb la informació del British Journal of Nutrition.
Prevenció de l'Alzheimer. Segons un estudi de la Universitat de Leeds (Anglaterra), els antioxidants del te verd són capaços d'interrompre un pas clau en el desenvolupament de l'Alzheimer.
El te verd ajuda a la vista. L'ull pot patir estrès oxidatiu i ser més propens a malalties oculars. Un estudi del 2010 va mostrar que els components del te verd afecten positivament els teixits de l'ull, especialment els relacionats amb la retina.
El te negre redueix l'estrès. Les qualitats del te negre faciliten la relaxació. Segons una investigació del 2010, publicada al Journal of the American Medical Association, aquesta beguda permet disminuir els nivells d'estrès. A més, ingerir-lo freqüentment, com a mínim sis mesos, ajudaria a reduir la pressió sanguínia, causant dels atacs cardiovasculars i vessaments cerebrals.
Font de joventut. El te blanc, una varietat de te produïda especialment a la Xina, és ric en polifenols i és una gran font d'antioxidants. Per això, un estudi fet l'any 2011, ha afirmat que podria reduir l'aparició d'arrugues, ja que afavoreix la producció de col·lagen i l'elasticitat de la pell.
Mantenir un pes saludable. El te verd és conegut per afavorir la oxidació de la grassa, i per això s'associa amb la reducció de pes. Un estudi fet l'any 2011 per la revista 'Obesity', va mostrar que els ratolins alimentats amb una dieta alta en grasses i amb components del te verd, van guanyar pes a un ritme menor que els ratolins que no van ser alimentats amb els mateixos components. Tot i així, els extractes de te verd no s'han de confondre amb el líquid embotellat d'aquesta beguda, abundants en sucre.