30
d'octubre
de
2023, 10:12
Actualitzat:
10:12h
El mític programa de Televisió de Catalunya, APM? (Alguna Pregunta Més?), s'han desplaçat al Berguedà a la recerca de bolets. Ho han fet a través de l'espai Catalunya on Falla, conduït per la valenciana Nerea Sanfe, la qual es va calçar les botes per endinsar-se pels boscos berguedans, cistella en mà.
Al peu del Pi de les Tres Branques l'esperaven alguns dels membres de la Penya Boletaire de Berga, en una jornada boletaire no gaire afortunada. Ara bé, l'astúcia i l'experiència dels membres de la Penya (i algun truc de realització propi de la televisió) van ajudar la conductora valenciana a omplir el seu particular cistell, fins i tot amb algun rovelló (també rovolló o revolló, segons Sanfe).
Però no només en buscar bolets es va centrar l'espai, que es va ajudar dels cuiners de la zona per elaborar dues propostes amb el producte estrella de la tardor a la comarca. I és que tan important és collir-los com tastar-los.
Jordi Badia, de La Cabana, va mostrar-li a la valenciana com preparar uns bunyols de bolets, mentre que des del càtering de Les Alzines, Sergi Costa va compartir amb el programa l'elaboració d'una coca de rovellons. Ara bé, els dos restauradors van confirmar a Nerea Sanfe la mala temporada que s'està vivint enguany, ja que els seus fogons es nodrien de rossinyols de Lituània i rovellons de Romania, a banda d'alguns exemplars locals.
Al peu del Pi de les Tres Branques l'esperaven alguns dels membres de la Penya Boletaire de Berga, en una jornada boletaire no gaire afortunada. Ara bé, l'astúcia i l'experiència dels membres de la Penya (i algun truc de realització propi de la televisió) van ajudar la conductora valenciana a omplir el seu particular cistell, fins i tot amb algun rovelló (també rovolló o revolló, segons Sanfe).
Però no només en buscar bolets es va centrar l'espai, que es va ajudar dels cuiners de la zona per elaborar dues propostes amb el producte estrella de la tardor a la comarca. I és que tan important és collir-los com tastar-los.
Jordi Badia, de La Cabana, va mostrar-li a la valenciana com preparar uns bunyols de bolets, mentre que des del càtering de Les Alzines, Sergi Costa va compartir amb el programa l'elaboració d'una coca de rovellons. Ara bé, els dos restauradors van confirmar a Nerea Sanfe la mala temporada que s'està vivint enguany, ja que els seus fogons es nodrien de rossinyols de Lituània i rovellons de Romania, a banda d'alguns exemplars locals.