Olvan es convertirà el cap de setmana del 26 i 27 de novembre en l'aparador de referència de la vedella autòctona de Catalunya, amb la primera fira dedicada a degustar aquest producte, i que compta amb un concurs per trobar la millor hamburguesa de vedella de tot el país. El certamen s'ha batejat amb el nom de la Muussegada i ofereix un ampli ventall d'activitats per a tots els públics. És una proposta que neix de la mà de l'Ajuntament, la Federació de la Raça Bruna dels Pirineus, el restaurant Els Casals i la col·laboració d'altres administracions.
El gran reclam del certamen és el Concurs Nacional d'Hamburgueses de Vedella, que crida a tots els productors del país a participar-hi. L'objectiu és trobar la millor carn i apropar el públic als productors. Els participants hauran de portar el seu producte i un grup de cuiners s'encarregarà de cuinar-lo, sense cap mena de condiment, ja que podria canviar el gust. El xef Oriol Rovira del restaurant Els Casals, de Sagàs, amb una estrella Michelin dirigirà l'equip de cuiners i també formarà part del jurat tècnic, que valorarà la millor carn de cada categoria, segons les races que s'acabin presentant. A banda, també hi haurà un jurat popular, format per tots aquells assistents que podran provar les hamburgueses i gaudir d'un tast de vins de DO Pla de Bages.
L'objectiu de tot plegat és posicionar el Berguedà com un territori de referència de la carn de vedella autòctona, que compta amb tres races al país: la Bruna dels Pirineus, la de l'Albera i la Pallaresa. L'alcalde d'Olvan, Sebastià Prat, ha explicat que la proposta vol valoritzar els productors locals i reivindicar la proximitat, el km0, el sector ramader i la gastronomia.
[h3]Programació de la fira[/h3]
El programa de la fira començarà dissabte 26 de novembre amb el concurs d'hamburgueses al passatge Maria Mercè Marçal, a les sis de la tarda, i anirà acompanyat de l'actuació musical de Pep Poblet. En acabat, a les vuit del vespre, es farà un show cooking per presentar l'Hamburguesa d'Olvan, creada especialment per l'esdeveniment per Ada Perallada, xef i comunicadora del restaurant Semproniana i guardonada amb la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria en el món de la restauració. Tot seguit, s'oferirà un sopar amb rostida a l'estil "asado argentí" a la pista poliesportiva. Durant tota la tarda, també hi haurà tallers, jocs, un circuit amb tractors de pedals i altres activitats pels infants.
El diumenge, 27 de novembre, arrencarà amb un esmorzar popular amb hamburguesa i guisat de vedella a la pista poliesportiva, que serà la prèvia a l'obertura del Mercat de productors del Berguedà, davant la pista. Al mateix espai, a les onze del matí, es farà un taller de cuina infantil a càrrec de l'Anna Fornell. Paral·lelament, el xef de la Fundació Alícia, Marc Puig-Pey, elaborarà una recepta de guisat ràpid de vedella.
La mateixa fundació ha organitzat a continuació una taula rodona sota el nom "Avancem cap a la sobirania alimentària", que es farà al passatge Maria Mercè Marçal. A les dotze del migdia, a la pista poliesportiva, s'oferirà un maridatge del guisat de la Fundació Alícia amb un vi sorpresa específicament seleccionat de la DO Pla de Bages, a càrrec de Gintònic.cat. Tancarà el programa d'activitats el showman Lo Pau de Ponts, que interpretarà una cançó dedicada a la Muussegada. Paral·lelament, durant tot el matí hi haurà una cúpula inflable i jocs formatius a l'Ateneu d'Olvan, i activitats infantils i una visita amb tractor a la ramaderia d'Olvan a la plaça Rodona.
Olvan estrena un concurs per trobar la millor carn de vedella de Catalunya
El municipi oferirà un cap de setmana ple d'activitats en el marc de la Muussegada, la primera fira de degustació de vedella autòctona de Catalunya
ARA A PORTADA
-
-
Berga executarà uns treballs de pavimentació per donar nou aspecte a la plaça de la Font del Ros Redacció
-
El trasllat dels autobusos implicarà una redefinició de l'aparcament a la carretera de Solsona Lídia López
-
L'empresa adjudicatària de les obres als Pedregals incompleix la primera ordre d'inici dels treballs Lídia López
-
Els Mossos d’Esquadra detenen tres persones per sostreure productes valorats en 4.200 euros de supermercats de Solsona i Berga Redacció
Publicat el 14 de novembre de 2022 a les 18:20
Actualitzat el 14 de novembre de 2022 a les 18:33
Et pot interessar
-
Societat
Què fer aquest cap de setmana al Berguedà: 7, 8 i 9 de novembre
-
Societat
Berga situarà la parada de busos temporal a la carretera de Solsona
-
Societat
Gósol posa data a la consulta sobre el canvi de demarcació
-
Societat
Un grup d'usuaris del Tossalet demana a l'Ajuntament de Berga que intervingui en el conflicte
-
Societat
Creixen les peticions d'ajuts al menjador i de transport escolar gestionades pel Consell Comarcal
-
Societat
El CAP Berguedà promou accions per a la prevenció de la diabetis mellitus a Berga
