Al llarg d'un any, Peled està recorrent el món traslladant l'essència del mestre català amb una gira que culminarà a Whashington. Ho fa amb el violoncel que la vídua del violoncel·lista li ha cedit temporalment, com a reconeixement a l'admiració que el músic israelià sempre ha mostrat vers Casals. Fa tres anys que Peled va rebre l'instrument del mestre, un Goffriller construït el 1733. Aleshores, el violoncel es va sotmetre a un delicat procés de restauració i això va impedir que l'estiu passat el mateix Peled el pogués utilitzar al Festival.
Aquest dijous, però, el Vendrell ha pogut gaudir d'un moment memorable amb l'Auditori ple de gom a gom amb 400 espectadors. Al final del concert, el violoncel·lista ha admès l'interès del públic en voler escoltar una versió del Cant dels ocells, però ha dit que preferia no interpretar-la perquè no volia "imitar" el mestre Casals.
L'equador, punt àlgid del 35è FIMPC
Amb el concert de Peled i Del Pino, el Festival Internacional de Música Pau Casals ha viscut el punt més àlgid de la seva 35a edició, que ja ha celebrat la meitat dels concerts programats. Amb dues actuacions més respecte l'edició anterior, el FIMC afronta dues setmanes intenses fins el 22 d'agost, amb el violoncel com protagonista. Al calendari hi destaca el concert de l'armeni Narek Hakhnazaryan, guanyador del Premi Txaikovski 2011, i que completa el trident estrella d'enguany, format amb el concert inaugural de Ko Iwasaki i l'actuació d'Amit Peled.

El Festival Internacional de Música Pau Casals vibra amb el so del violencel del músic català Foto: ACN