El Blanc Festival amplia horitzons amb la presència de dissenyadors internacionals

La setena edició del certamen de disseny es celebra aquest cap de setmana i comptarà amb artistes de Finlàndia | Vilanova i la Geltrú acollirà més de 900 professionals del sector | El "voyeurisme", concepte gràfic de l'edició d'enguany

Els membres de l'estudi Can Cun, en la presentació del Blanc a Barcelona
Els membres de l'estudi Can Cun, en la presentació del Blanc a Barcelona | Blanc Festival
05 de novembre del 2015
Actualitzat a les 21:33h
Un disseny relaxat i molt desenfadat, un món creatiu lluny de l'encarcarament i molt de desvergonyiment per mostrar, espiar i deixar-se seduir. Aquests són els ingredients de la setena edició del Blanc Festival, que es celebra aquest cap de setmana, els dies 6 i 7 de novembre, a Vilanova i la Geltrú. A banda d'aquesta actitud vitalista, el certamen arriba aquest 2015 amb el propòsit de potenciar la presència de dissenyadors internacionals de gran prestigi.

Per aquest motiu, el festival compta enguany amb la participació de Finlàndia com a "país convidat", amb la presència de dos estudis de referència mundial: Kokoro & Moi i Tsto. Aquesta connexió entre països, però, no impedirà que els valors primordials del festival continuïn ferms amb l'impuls del talent local. En els dos dies es podran veure ponències d'estudiants de l'EMAID, l'escenografia encarregada a Mr Cärtön i més de 900 professionals del sector de la creativitat. Els organitzadors asseguren que el 95% dels assistents prové de fora de Vilanova i la Geltrú i, d'aquests, un 35% és de fora de Catalunya.

Com és habitual, els actes del festival es celebraran a l'Auditori Eduard Toldrà, on hi haurà tretze conferències al voltant del disseny gràfic, la il·lustració, la pintura, la tipografia, els efectes visuals i els audiovisuals. Com a mestres convidats, aquest any hi participaran Josep Pla-Narbona i Josep Maria Mir. També es desplegarà el cicle de "Varietés", el "Campus Blanc", on s'exposaran set projectes de final de carrera, així com diverses masterclass i tallers. Les activitats es complementaran amb el "Blanquets", que ofereix activitats per a nens al Centre d'Art Contemporani La Sala.
 

El concepte i disseny d'enguany giren al voltant del món del «voyeur» Foto: Blanc Festival


Un Blanc divertit, apassionat i ple de "voyeurs"

Una de les coses que més crida l'atenció de l'edició 2015 del Blanc Festival és el concepte i la imatge, obra de l'estudi Can Cun. Tot el motiu gràfic gira al voltant del món del "voyeur", entenent les relacions entre estudis i artistes com un fet lúdic que és ple d'interrelacions i observacions. Núria Vila i Albert Grébol, de Can Cun, manifesten "l'orgull" de treballar en el projecte i, sobretot, d'engrescar d'altres creatius. "El Blanc és un imant i resulta fàcil engrescar professionals en el projecte, com l'Olga Capdevila, el Genís Rigol i Noiz.es, amb qui hem fet els títols de crèdit", afirmen.

"El Blanc és un festival molt proper, on a més de reflexionar sobre la professió, s'hi crea un ambient festiu i d'interacció únic", sostenen els responsables de la imatge. En aquest sentit, la comoditat i l'entorn fan que els espectadors tinguin una actitud desenfadada "que amb les activitats paral·leles, fan aparèixer moments de molta exaltació i excitació". Ha estat justament aquest context el que ha fet pensar Can Cun en el voyeurisme: "tractem el dissenyador com algú que s'excita mirant disseny", asseguren. "La gràfica d'enguany és un reflex de tots aquests hàbits comuns entre dissenyadors". Una oportunitat immillorable per ser un "voyeur" més i descobrir un món de creativitat totalment apassionant.
 

Núria Vila, de l'estudi Can Cun, explicant el programa de mà del Blanc Festival 2015 Foto: Blanc Festival