[vimeo]226379658[/vimeo]
Histriònic, desmesurat i ganyotaire sense aturador. Jim Carrey va ser el gran rei de la comèdia dels anys 90, amb actuacions a films com Dos tontos muy tontos, La màscara o Ace Ventura, obres que van forjar una imatge encasellada en la caricatura. Amb el temps, però, Carrey també va demostrar que tenia un registre més pausat i profund. El show de Truman o ¡Olvídate de mi!, ara films de culte, en són el millor exemple.
Ara, després d'uns anys sense grans produccions i allunyat del món de la interpretació, i després d'haver passat grans turbulències emocionals –el suïcidi de la seva exnòvia, Cathriona White, ara fa dos anys; o la ruptura sentimental amb la model Jenny McCarthy–, l'actor torna a ser al centre de l'atenció mediàtica gràcies a una faceta de la seva vida totalment desconeguda: la pintura.
Aquesta afició és el que mostra el documental I needed color, dirigit per David Bushell i que es pot veure íntegrament a internet. El film mostra un Carrey introspectiu, obert i sincer, tot mostrant el seu procés creatiu a l'estudi que té a Nova York i l'obra que en resulta. Tal i com explica, va retrobar-se amb la pintura ara fa sis anys, quan travessava una època emocionalment compromesa. "Pintar em dona sensació de llibertat", diu. "Lliure de passat i de futur", en un estat de pau que Bushell mostra fidelment al llarg de només sis minuts.
El curt que mostra la faceta més desconeguda de Jim Carrey
El documental "I needed color" mostra l'actor al seu estudi de Nova York, en ple procés creatiu
ARA A PORTADA
Publicat el 10 d’agost de 2017 a les 08:35
Et pot interessar
-
Cultura Màrcia Cisteró rep el Premi Memorial Margarida Xirgu 2025 com la millor actriu teatral a Barcelona
-
Cultura El director del MNAC proposa una reunió «tècnica» amb la jutgessa d'Osca sobre les pintures de Sixena
-
Cultura «Vox té la mateixa idea de Franco sobre la puresa nacional»
-
Cultura Roben una maleta amb discos i marxandatge a Judit Neddermann: «Segurament acabaran al contenidor»
-
Cultura Una Setmana del Llibre de «màxims» a Arc de Triomf: 93 casetes i 312 expositors
-
Cultura Jordi Amat guanya el Premi Bones Lletres d'Assaig amb una mirada sobre Barcelona