Antich ha descrit el Límbic com "un còctel fascinant de cultura al carrer", un "festival de festivals" que s'estrena a Terrassa i que té la voluntat de voltar anualment per diversos racons de Catalunya. El president d'Òmnium ha defensat una programació "més que paritària" amb 28 dones, 17 homes i 14 grups mixtes damunt dels nombrosos escenaris muntats al centre de la ciutat i al Parc de Vallparadís. "Volem trencar totes les barreres que impedeixen el lliure accés a la cultura", ha sentenciat Antich.
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s'ha mostrat orgullós de ser la primera localitat a hostatjar el Límbic, "un festival que encaixa a mida amb l'esperit cultural de la ciutat, tenim tots els ingredients per acollir-lo". Ballart també ha reivindicat que "moltes vegades patim el centralisme cultural de Barcelona i més enllà de Collserola també tenim cultura".
[noticiadiari]35/80682[/noticiadiari]
[h3]El català com a resposta[/h3]
Des d'Òmnium també s'ha fet valdre que sigui un festival en català. "És una mostra més per dir molt alt i molt clar que no ens deixarem fracturar", ha etzibat Antich als "qui volen convertir la llengua en una gran fractura social". I ha afegit: "Ataquen la llengua per dividir-nos al carrer, i el Límbic és la demostració que no ho permetrem".
El president d'Òmnium també ha dit que "la llengua i la cultura catalanes ens uneixen i aquests seran dos dies de cultura antiracista i antifeixista". En la mateixa línia, s'ha expressat Ballart, que ha defensat que Terrassa "aposta per la cultura catalana", com a localitat "plural, diversa on el català mai ha sigut un motiu de conflicte sinó que ha unit la ciutat".
[noticiadiari]2/234395[/noticiadiari]
La pregonera ha estat la terrassenca, Andrea Ros, actriu, doula i divulgadora perinatal. Ha parlat del festival com l'oportunitat de la seva generació per fer de "l'amor, l'art i la poesia, la nostra guerra". A més a més, Ros ha posat en valor els seus orígens que van portar els seus avis de zones de l'interior de l'estat espanyol a Terrassa durant la revolució tèxtil. Per ella, Terrassa és el seu refugi i "avui som aquí per fer art, una manera més de refugiar-nos".
Tot seguit, han començat les propostes culturals amb l'Albert Gusi, que ha proposat un recorregut de pilotes gegants pel centre de la ciutat on petits i grans han xalat fent-les rodar i enlairar al Raval i a la plaça Vella.
[slideflaix]1654[/slideflaix]
[noticiadiari]35/80801[/noticiadiari]
Programa Límbic by naciodigital on Scribd