Fer pa a casa pot ser molt fàcil

Un llibre de receptes ensenya com i fa una visita a algunes de les millors fleques de Catalunya

Publicat el 05 d’octubre de 2013 a les 06:30
[vimeo]71368501[/vimeo]

Anar a la fleca o al supermercat a comprar el pa és una escena habitual de la vida quotidiana. El que no és tan comú és fer-se'l a casa, sovint perquè pot semblar que és un procés complicat i que requereix de molt temps. Ibán Yarza vol acabar amb aquests tòpics amb el nou llibre Pan casero (Larousse), que pretén ensenyar tècniques i trucs per fer pa de manera senzilla sense moure's de casa.

El llibre presenta tot un receptari de pans, des del de xapata fins al de pizza, passant pel de motlle, el de nous i el persa. Totes les receptes les proposa el mateix Yarza, que és també un divulgador d'aquesta especialitat de la cuina. Les pàgines del llibre expliquen innovacions que proposa, i incorpora variacions i suggerències en les receptes.

A més del recull de receptes, l'autor visita diverses fleques de renom, algunes d'elles situades a Catalunya. Un exemple és la fleca Turris, que va obrir la seva primera botiga a Barcelona l'any 2008, i que en només cinc anys s'ha expandit a Sabadell, Sant Cugat i Granollers.

Triticum és un altre exemple d'èxit que, en aquest cas, va obrir i va aconseguir ser el subministrador de pa d'alguns dels cuiners de més alt nivell. Va ser més tard quan el seu propietari, Xevi Ramon, va obrir dues botigues de cara al públic que ara són referència de les comarques on es troben.

Finalment, el llibre de Yarza també es reserva un espai per als principiants. Un capítol amb nocions bàsiques que permetrà iniciar-se en aquest món, coneixent quins són els ingredients bàsics per fer una bona recepta.

Yarza, acostumat a fer demostracions públiques de les seves receptes, serà aquest dissabte al Portal de l'Àngel de Barcelona, on hi impartirà una classe magistral.