La precarietat laboral dels joves, en versió musical

El musical "Generació de merda" presenta una visió humorística de la crisi i les noves tecnologies

Publicat el 28 de març de 2014 a les 22:59
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lKQt6g7DR8M[/youtube]

El guionista d'El Jueves Xavi Morató i el músic Gerard Sésé ja havien treballat a quatre mans en un musical. Justament en un muntatge que parodiava el gènere. Aquest cop, havien creat unes cançons humorístiques amb l'objectiu de fer-ne un podcast de ràdio però estaven tan entusiasmats que el projecte s'ha acabat transformant en una obra de teatre musical, Generació de merda, que es pot veure al Jove Teatre Regina fins al 13 d'abril.

L'argument de Generació de merda gira entorn de la generació perduda, d'aquells joves a qui els ha tocat viure la crisi econòmica de ple. Però també parla sobre l'addició que provoquen les noves tecnologies."És autobiogràfic en el sentit que els dos autors hem tornat a casa dels pares a causa de la crisi", explica Sésé, que a banda de compondre'n la música s'encarrega de la direcció musical. "La idea parteix d'aquí, del moment que ens ha tocat viure als joves d'avui, els que hem acabat la carrera fa cinc anys i hem hagut de fer feines que no tenen res a veure amb el que havíem estudiat, o hem estat becaris sense cobrar, o hem tornat a casa dels pares quan ja ens havíem emancipat o som víctimes de les noves tecnologies".

La dualitat d'internet

En definitiva, "la realitat a què ens enfrontem avui en dia és dura i nosaltres la relatem fent-ne paròdia", diu Sésé. El músic creu que molta gent se sentirà identificada amb el musical, que podria tenir com a missatge el fet que les noves tecnologies ens permeten treballar des de casa i adquirir coneixement però moltes vegades també ens fan perdre el temps. "Perdem molt el temps però a l'hora tenim moltes eines per créixer, és aquesta dualitat d'internet, de si és bo o és dolent", reflexiona el director musical. 

Una de les cançons de l'obra, per exemple, retrata la lluita aferrissada de dos personatges per aconseguir no mirar el WhatsApp durant una cita. Generació de merda segueix l'estela de musicals humorístics i satírics com La família irreal T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré, que s'han pogut veure aquesta temporada, o Avenue Q, la paròdia de Barrio Sésamo. El repartiment està format per Marc Pociello (Què, el nou musical, Gerónimo Stilton), Elena Tarrats (Ventdelplà, Gran Hotel), David Moreno (Grease, Buscant La Trinca), la cantautora Berta Peñalver (The Wild Party), Roger Torns (La noche de los asesinos) i Júlia Bonjoch (Gerónimo Stilton).

Part de la companyia de 'Generació de merda' Foto: Jove Teatre Regina