L'entitat Drets deixa en evidència la manca de pluralisme dels mitjans espanyols

L'Observatori 27-S mostra l'esbiaixament ideològic davant el procés sobiranista | Un primer estudi sobre “La Sexta Noche” assenyala que els darrers tres mesos no s'ha convidat cap veu independentista per 16 polítics unionistes

Publicat el 01 de setembre de 2015 a les 18:11
L’entitat Drets, formada per persones de l’àmbit jurídic, ha presentat l’Observatori 27-S, que pretén oferir una visió de conjunt del tractament del procés sobiranista per part dels mitjans de comunicació de l’Estat. El primer dels seus estudis sobre pluralisme informatiu no deixa canya dreta sobre el caràcter esbiaixat del programa de debat La Sexta Noche on no ha aparegut cap polític independentista per 16 d'unionistes.
 
Precisament La Sexta Noche va ser fa uns dies el centre d'una polèmica a la xarxa arran d'una entrevista feta al candidat del PP a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol. Un dels conductors del programa, Iñaki lópez, va dir que Mas també podia assistir "si s'animava", cosa que va ser replicada a Twitter pel cap de premsa del president, Joan Maria Piqué, qui va dir que primer caldria que fos convidat

Setze unionistes per cap independentista

Al llarg de tres mesos, hi ha hagut fins a setze intervencions de dirigents espanyolistes unionistes (Garcia Albiol, Inés Arrimadas, Albert Rivera, Andrea Levy…), per només quatre participants del sector que podem anomenar de tercera via, com Joan Coscubiela i Josep Antoni Duran i Lleida. Independentistes? Cap ni un. Vaja, que si fos per aquest “debat”, els espectadors han de tenir dificultats per saber quina és “l’altra” via en joc.
 
Sergi Blázquez, membre de Drets, ens explica que “ens vam constituir fa uns mesos com entitat tot un conjunt de professionals de diferents àmbits del món del dret, com una resposta davant la catalanofòbia i tota mena d’atacs i insults contra els catalans, sense que cap organisme intervingui. En particular, el cas del tràgic accident de l’avió de Germanwings, amb tot un seguit de comentaris insultants contra les víctimes que van proliferar per la xarxa, ens va semblar que superava tot el que era tolerable”.
 
Blázquez detalla que “amb l’Observatori volem posar en evidència com el gruix dels mitjans espanyols fan un ús partidista de la informació, i es dóna una sobrerepresentació de partits i opinions que són clarament minoritàries a Catalunya. Per contra les forces majoritàries al Parlament pràcticament són ignorades”. Sobre quin tema tractarà el proper estudi de Drets? Sergi Blázquez afirma que “anirà sobre el tractament donat a la carta de Felipe González”.