
El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha dedicat una exposició a la propagada en la premsa en el 1714 en el marc de la commemoració del Tricentenari. L'exposició '1714. Notícies i propaganda' està comissariada per Jaume Guillament, catedràtic de Periodisme de la UPF, i Daniel Venteo, historiador i museòleg, i s'analitza, com expliquen ells mateixos, com abans de la premsa moderna tan borbònics com austriacistes van fer servir el poder de les paraules per "agitar la consciència dels seus contemporanis". L'exposició inclou exemplars de la 'Gazeta de Barcelona' fundada per l'arxiduc Carles d'Àustria que es va convertir en el 'Diari del Setge'.
L'arxiduc Carles d'Àustria, pretendent a la corona hispànica, va fundar la 'Gazeta de Barcelona', el seu propi mitjà de comunicació, com a rèplica a la que Felip V va crear a Madrid a partir de la 'Gazette de France', una publicació del 1631 imitada per la resta de monarquies europees. De la gaseta barcelonina, que es va convertir en el 'Diari del Setge' entre 1712 i 1714, se'n conserven exemplars que s'exposen a partir d'aquest dilluns i fins l'11 de setembre a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
A més dels exemplars d'aquesta gaseta, '1714. Notícies i propaganda' també inclou fullets i pamflets que miraven d'exalçar o d'abatre els ànims dels contendents d'un i altre bàndol.