Un tema de molta actualitat en els cenacles cinèfils i dels amants de les sèries, i una pel·lícula que no passa de moda, que encara genera debat i teories molt diverses. Una elecció, a més, que posa en valor la feina feta des del festival per demostrar que el gènere fantàstic "no és un gueto". Sala, apassionat del gènere i defensor de la centralitat que ocupen aquests films en l'actualitat, creu que el gènere compta "amb una massa crítica cada vegada més àmplia. Ara, en prime time veiem Walking Dead, Joc de Trons o Lost. I això, no fa gaire, era impensable".
A banda del film, el gran tema de la propera edició serà l'assassinat de la realitat. Segons Sala, la societat està mediatitzada per les opinions que circulen per les xarxes, amb informació flotant pel núvol i la falsa veritat. "La democràcia està en perill, i ho veiem en directe", afirma, mentre afegeix que "no se sap molt bé on és la realitat, ja que hi ha una sobreinformació i la opinió a Twitter o Facebook es converteix en un dogma que no correspon a res real". Sala ha volgut subratllar que això mateix ja va ser predit pel cinema des dels orígens.
Un 2017 amb un 10% més d'entrades venudes
Les xifres del certamen confirmen la tònica ascendent dels darrers festivals. Fins aquest dilluns, Sitges 2017 ja ha venut ja 58.467 entrades, mentre que el dilluns del certamen de l'any 2016 s'havien venut 53.383 entrades. Xifres que fan pensar a l'organització que s'acabarà la cinquantena edició amb un 10% més d'entrades venudes.

Ángel Sala, director del Festival de Sitges, explicant les novetats a la premsa. Foto: ACN