La Comissió Europea aposta per la creació d'una autoritat laboral superierior a nivell europeu per regular la creació de noves empreses de plataformes digitals, com per exemple Deliveroo o Glovo.
Segons informa el Economista, a través d'un informe del Centre Comú d'Investigació de la Comisió Europea, l'òrgan considera que hi ha un buit legal en quina categoria es poden encabir els treballadors d'aquestes empreses i això repercuteix en els seus salaris, les tributacions i la redistribució dels guanys.
L'informe destaca que aquestes empreses supranacionals justifiquen que la Comissió busqui noves fórmules per adaptar i millorar les condicions laborals, com la protecció de l'ocupació.
Tot i això, cal destacar que dins la legislació europea, cada país sobirà té les seves pròpies legislacions laborals i per tant, la Comissió Europea només podria marcar uns mínims. Per tant, amb aquesta iniciativa supranacional, l'òrgan europeu vol incidir directament en aquesta nova problemàtica laboral marcada per les noves tecnologies.
Intervenció política
L'informe de la Comissió destaca que aquest nou fenomen és emergent però encara no arriba a ser massiu. Per altra banda, consideren que si augmenta, s'hauria d'intervenir políticament en les condicions d'aquestes empreses.
Això generaria un canvi substantiu en elles, ja que ara per ara, funcionen gràcies a aquest "buit legal" i podrien marxar a altres zones o fins i tot, desaparèixer.
Brussel·les demana una regulació laboral comuna en empreses com Deliveroo o Glovo
Un informe de la Comissió Europea aposta per la creació "d'una autoritat europea" que monitoritzi aquestes noves formes laborals
ARA A PORTADA
Publicat el 27 d’agost de 2018 a les 16:50
Et pot interessar
-
Economia Brussel·les obre un procediment d'infracció a l'Estat per la intervenció en l'opa del Sabadell
-
Economia El govern espanyol estudia la retirada d'oli d'oliva per evitar l'excés d'oferta
-
Economia BBVA Research adverteix d'una desacceleració de l'economia catalana el 2026
-
Economia Una coneguda marca de roba es declara en fallida i tanca 200 botigues
-
Economia L'IPC repunta dues dècimes al juny a Catalunya i se situa en el 2%
-
Economia Emprenedors i emprenyadors, també amb el finançament