El Girona fa història i s'estrena a la Champions amb un digne 1-0 contra el PSG

L'equip de Míchel demostra al Parc dels Prínceps que és capaç de fer somiar a l'afició inclús contra un dels grans noms de la competició, que ha acabat trobant porteria quan faltaven 10 segons per acabar el partit

L'onze de Míchel per a l'estrena a la Champions del Girona
L'onze de Míchel per a l'estrena a la Champions del Girona | @GironaFC
18 de setembre de 2024, 22:50
Actualitzat: 19 de setembre, 10:58h

El Girona ha tingut aquest dimecres un escenari de luxe per començar la seva aventura a la Champions League: el Parc dels Prínceps. La casa del PSG no ha estat una amenaça per als catalans, que han sabut, malgrat tot, aguantar el tipus i arribar al xiulet final amb un 1-0 al marcador que els fa dur el cap ben alt. L'únic gol del matx ha arribat després de tres aturades de mèrit i a tan sols 10 segons d'acabar el partit. I és que la mala cara de Luis Enrique, actual cap de files del combinat francès, durant bona part dels 90 minuts podria ben bé ser el resum de la nit.

Als homes de Míchel els ha faltat més mossegada i lectura de l'atac -cosa de què també han pecat els parisencs a la primera part-, però s'han mostrat sòlids damunt la gespa de París. L'entrenador madrileny, que ha revolucionat l'onze per a l'estrena de l'equip a Europa amb cinc canvis respecte al partit contra el Barça, ha apostat per Stuani, Van de Beek, Oriol Romeu, Krejci i Arnau Martínez, ha segellat un bon partit amb el valor afegit de disputar-lo fora de casa. També ha donat minuts, precisament, a una de les insígnies de Montilivi: Portu.

Els catalans han exhibit personalitat, han lluitat per la possessió i, inclús, han espantat a voltes, els parisencs, que malgrat tot ha tingut la majoria de les ocasions i han acabat assetjant la porteria de Gazzaniga. L'equip gironí s'ha mostrat sacrificat en defensa i fent bones ajudes.

Dins del partit en tot moment, han difós al món una bona imatge i han proporcionat bons moments de futbol. S'han fet grans aquesta jornada. El Girona encara és un projecte tou, però ja ha demostrat la seva capacitat de creixement. De fet, ja fa partits que ha fet evident la refeta després de perdre bona part de les insígnies de l'any passat.

El Girona ha patit de valent durant diverses fases d'assetjament parisenc i ha acabat el partit amb la mel als llavis. Gazzaniga s'ha lluït especialment amb una parada a Dembélé, que ha comptat amb la intervenció de Krejci i que ha estat àmpliament aplaudida a l'estadi de la capital francesa. La més clara, però, ha estat per a Kolo Muani, que ha acabat massa creuada. Per als catalans, la intervenció més destacada ha sortit de les botes, evidentment, de Stuani.

Amb uns futbolistes més endreçats de la versió que vam veure contra el Barça, aquest cop tampoc han pogut superar el repte de la màxima competició del continent. Almenys, però, han demostrat ofici i competitivitat. I és que han pogut mirar als ulls un dels grans noms de la competició. De moment, encara no sabem si el Girona tornarà a jugar la Champions algun altre cop durant la seva història.

El que és evident és que dels vuit partits que disputarà en la seva primera participació, sis serà contra clubs històrics. I al primer ja veiem com ha reaccionat. La lliçó més important que s'hauria d'extreure de la nit és que això és la Lliga de Campions i qualsevol errada, com bé sap el porter gironí, penalitza al màxim.