Fa uns dies que alguns carrers de Barcelona, com ara la Gran Via o el Passeig de Gràcia, tenen, a banda de les senyalitzacions de trànsit habitual, unes línies blaves pintades a l'asfalt. Tot i que han deixat molts ciutadans sorpresos, no és el primer cop que apareixen.
Es tracta de la senyalització de tot el recorregut de la Zurich Marató de Barcelona que aquest diumenge 16 de març té lloc a la capital catalana, la 46a edició de l'esdeveniment esportiu. I, efectivament, cada any es repeteix el fenomen uns dies abans de la prova.
L'objectiu de la línia blava és evitar que els més de 27.000 corredors es perdin per la ciutat. I des de l'any passat té més sentit que mai, ja que l'organització de la marató va fer un canvi de recorregut respecte edicions anteriors: més pla, més cèntric i més ràpid, sense grans girs o corbes que dificulten mantenir el ritme.
De fet, amb el nou recorregut hi ha algunes rectes que poden arribar als cinc quilòmetres de llarg. Un fet que converteix la versió barcelonina de la marató en una de les més rectes de tot el món.
Què passa amb les línies un cop acabada la marató? L'organització s'ocupa d'esborrar-les dels carrers. Es posen per evitar confusions durant la prova i es trauen precisament per evitar confusions als conductors la resta de l'any.
Quin és el recorregut de la marató?
La cursa comença al passeig de Gràcia. Des de la Gran Via marxa fins a l'altura de la Monumental. D'allà, els corredors enfilen cap al carrer Aragó i travessen tot l'eixample fins al carrer Calàbria, com si fessin esses tornen a travessar-lo cap a l'altra banda, un carrer més amunt, d'esquerra de l'Eixample a dreta, on vorejaran la Sagrada Família i la Pedrera.
A partir d'aleshores, encerclen l'Eixample en baixada fins a arribar a la zona del Paral·lel, fan via pel litoral travessant el parc de la Ciutadella i el Port Olímpic fins al Fòrum. D'allà, Diagonal, un circuit pel Poblenou i la Marina i final del recorregut a l'Arc de Triomf.