Els tractats d'ambdós països contemplen que l'esportista pugui complir la pena al seu país d'origen, tot i que Itàlia no contempla l'extradició per delictes a l'estranger, però sí que pot traslladar la pena a l'altre Estat si es tracta de menys de trenta anys de presó. Així ho ha explicat la presidenta del Superior Tribunal de Justícia (STJ), Maria Thereza de Assis Moura.
Segons continua la magistrada, Robinho va tenir dret a Itàlia a un judici just, en el qual va ser "defensat regularment", i que el procés que va concloure amb la seva condemna va ser realitzat dins de l'estricte marc del dret. El STJ, la segona cort en jerarquia del Brasil, es limitarà a una avaluació tècnica del judici realitzat a Itàlia i de l'"observació del degut procés", sense entrar en els "mèrits" de les acusacions que van portar a la condemna.
El mateix advocat de Robinho, Leonardo Pantaleao, va admetre que la sol·licitud de la Justícia italiana perquè la sentència sigui executada al Brasil s'ajusta als requisits legals. De qualsevol manera, va donar a entendre que el seu client pogués intentar una apel·lació quan sigui convocat pel STJ.
Antecedents del cas
Robinho, exjugador de Santos, Real Madrid i Milà, entre altres clubs esportius, va ser declarat culpable pels tribunals italians d'una violació múltiple, juntament amb un grup d'amics, d'una jove albanesa en una discoteca de Milan el 2013.El futbolista tenia contracte amb el Milà, en el qual va militar entre el 2010-2014, i va ser jutjat en absència en un procés la sentència del qual ha estat ratificada pel Tribunal Suprem italià i pel Tribunal d'Apel·lació.