La Fira de l’Embotit d’Olot serà més familiar que mai

Durant els dies 18 i 19 de març hi haurà activitats per a tots els públics a l’entorn del porc, l’embotit i la vida a pagès | La sobrassada de Mallorca és el producte convidat

Publicat el 09 de març de 2017 a les 08:00
Aquesta setmana s’ha presentat la 16ena edició de la Fira de l’Embotit d’Olot que aposta pel públic familiar amb noves activitats. Durant el 18 i 19 de març el Firal d’Olot s’omplirà amb una setantena de parades, mostres gastronòmiques, exposició d’animals, actuacions musicals, i activitats al voltant del porc i l'embotit. Però tindrà la novetat d’un espai per a la família on es podrà conèixer la vida a pagès.
 
L'empresa de lleure Arriant organitza per primer cop un recorregut on hi poden participar pares i fills amb l’objectiu de descobrir com es viu a pagès. A través de cinc espais diferents, els participants aniran descobrint elements de la pagesia superant diverses proves amb component educatiu. Un photocall amb roba i elements de pagès, una exposició d’eines, una cursa d’obstacles, o fins i tot, interacció amb animals, són algunes de les activitats que conté la proposta i que s'ubicarà al costat del Firal.
 
La Fira de l’Embotit també comptarà amb demostracions de cuina a càrrec del col·lectiu de Cuina Volcànica i tallers per als més menuts. Els placers de la Plaça Mercat també han preparat una demostració d’especejament d’un porc, on es podrà veure quines són les parts que s’aprofiten de l’animal i com es separen per fer-ne embotits.
 

Els placers de la Plaça Mercat demostren com especejar un porc. Foto: Martí Albesa


Per vuitè any consecutiu la Fira també comptarà amb el Concurs d’Embotits, un acte que cada any pren més rellevància i que segons el gastrònom Pep Nogué és únic: “Olot és l’única ciutat on es fa un concurs d’embotits casolans. Volem que la gent no deixi de fer la matança del porc a casa”.
 
La sobrassada mallorquina, la convidada
 
Com és habitual la Fira de l’Embotit d’Olot compta amb un convidat d’un territori llunyà. Enguany, la sobrassada de Mallorca és l’escollida. S’oferiran tastets d’aquest producte acompanyats amb diferents maridatges i la música de dansa tradicional del grup mallorquí Aires d’Andratx que actuarà durant el cap de setmana.
 
Estanis Vayreda, regidor de Promoció Econòmica, assegura que enguany s’ha tornat a fer un filtre i una selecció dels expositors que vindran a la Fira: “Des de ja fa uns anys fem una aposta per la qualitat. Volem que el visitant diferenciï molt bé el firaire que porta un bon producte elaborat de la resta d’assistents revenedors”. Vayreda també ha informat que s’ha reforçat l’aplicació per a mòbils sobre els productes gastronòmics de la Garrotxa on l’usuari pot informar-se en quins establiments es poden trobar els productes de la Fira. 
 

Galeria de fotos de l'edició 2016

Galeria de fotos de l'edició 2015