Detecten un brot de coronavirus en 3 professionals i 10 pacients de l'Hospital d'Olot

Un d'ells ha estat donat d'alta i a la resta se'ls ha traslladat a la zona Covid, per bé que la majoria no presenten símptomes o són lleus

Una infermera i una pacient a l'Hospital d'Olot.
Una infermera i una pacient a l'Hospital d'Olot. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
04 de gener del 2021
Actualitzat a les 8:26h
La Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa va detectar aquest passat dissabte un brot de coronavirus en una de les unitats d’hospitalització del centre sanitari que afectava 3 professionals i 10 pacients, un dels quals ja ha estat donat d’alta.

Als 9 pacients positius detectats se'ls ha traslladat a la zona Covid situada a la unitat 3 d’hospitalització, la majoria asimptomàtics o amb simptomatologia lleu/moderada. Actualment hi ha 13 pacients ingressats amb Covid-19.

S’ha fet un cribratge a tots els pacients ingressats a l’Hospital, tant a les unitats d’aguts com al sociosanitari, però noo s’ha detectat cap més pacient positiu. Paral·lelament també s’ha fet un cribratge a tot el personal que havia treballat les darreres 24 h a l’Hospital i, igualment, no s’ha detectat cap més professional positiu.

S’ha reforçat el servei de laboratori per a poder donar resposta a les quasi 200 PCR que s’han fet les últimes hores per a agilitar la capacitat de gestió del brot.

S’han suspès totes les visites de familiars a les unitats d’hospitalització, també al sociosanitari, fins aquest dilluns, 4 de gener, moment en què es tornarà a valorar la situació.

S’ha informat a totes les famílies afectades sobre la situació al centre i de les mesures adoptades.

S’ha establert, de nou, el circuit de comunicació mitjançant videotrucades, per a posar en contacte les famílies amb els pacients ingressats.

En relació amb les dades acumulades i globals de la Fundació, a dia d’avui hi ha 13 pacients ingressats, nou sense símptomes o amb símptomes lleus amb coronavirus, i quatre que ja ocupaven la zona Covid. Pel que fa als treballadors afectats, n’hi ha 3.

Des de l’inici de la pandèmia el mes de març, s’han donat 277 altes hospitalàries de pacients amb Covid-19, s’han traslladat 38 pacients a les UCI de referències –l’última el 24 de novembre de 2020– i hi ha hagut un total de 56 defuncions a l’Hospital, la darrera el dilluns 28 de desembre de 2020.
Arxivat a